Какво пиано да изберете за вашия дом

Преди да предприемете закупуване на пиано от музикален магазин, трябва да решите дали искате пиано, роял или дигитално пиано, съответно съобразено с размерите на помещението в кото ще го поместите и финансите с които разполагате.

Пиано срещу Роял

Както рояла, така и изправеното пиано идват в различни облицовки и декори. Независимо дали ще ги изберете по покритие и декор, за да отговарят на вашите мебели у дома или просто за контраст и акцент, те ще изглеждат също толкова красиви. Какви са основните разлики между пианото и рояла ? Независимо от формата, размера и разликата в цените, най-важният аспект е действието на пианото.

В Рояла струните се разполагат хоризонтално и чукчето удря струната от по-долу и се връща обратно. Това означава, че движение на чука е в същата посока, както гравитацията. Това позволява по-бързо повторение, по-добра интензивност и контрол над инструмента. В изправеното пиано, струните са вертикално и чукчетата ги удрят отстрани. Така че, движението на чукчето е срещуположно на гравитацията. Следователно, като цяло, Вертикалните Пиана произвеждат по-бавно повтарящи се ноти.

Ако решите да закупите Роял, ние препоръчваме, да закупите високо качество Роял ако е възможно. Закупуването на по-ниско качество роял може да разочарова високите Ви очаквания. Ако не е възможно да се закупи високо качество роял, по-добре купете високо вертикално пиано, защото има по-дълги струни и по-голям пулт.

Дигитални пиана

Дигиталните пиана са купувани по различни причини, не изискват акордиране, може лесно да бъдат премествани от едно място на друго, имат звънци и свирки, за забавление, някои имат устройства за запис и възпроизвеждане, и най-вече можете да получите едно само за 1000 лв. Въпреки това, дигиталните пиана не могат да заместят традиционните акустични пиана по тон и допир.

Дигитални звуци на пиано са били записвани с реални инструменти, това не може да се сравни с добри, качествени акустични пиана. За музиканти, които се забавляват от получаване на различни инструментални звуци (струнни, дървени духови и др ..) дигиталното пиано може да бъде най-доброто решение. Музикант, който свири в бандата и в други музикални групи може да получи пълно удовлетворение от дигиталното пиано.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *