Романтична разходка в Ла Валета

Ла Валета или градът на рицарите както още го наричат е една от предпочитаните дестинации, когато става въпрос за романтика. Ла Валета е столицата на Малта – островна държава членка на Евро съюза с история от около седем хилядилетия. Столицата е административен окръг, но това не му пречи да привлича много туристи. А и е близо до остров Сицилия.

Интересна забележителност са 23 мегаликически храма, които гледат на юг, така че светлината от слънцето да пада точно върху олтарите им. Не случайно столицата се нарича града на рицарите – историята на Малта включва богато минало с ордена на Свети Джон. Когато отивате на почивка в Малта трябва да посетите следните обекти: археологическия музей, дворецът на малтийският орден както и катедралата св. Йоан. В катедралата е изложена картината Обезглавяването на св. Йоан.

Ако искате да отидете на малко шопинг, то знайте че в квартала Слиема в близост до центъра се разполагат с цялата си красота и прелест едни от най-най-добрите хотели на Малта. Така че, ако се чудите къде да отседнете през своята почивка Малта там всеки хотел би бил прекрасен избор. Там също има и много шопинг центрове на световни марки. Някои твърдят, че Малта е държава, която може да се обиколи само за три дни. Да, но за да усетите духа на Малта, културата на хората и да разгледате всички забележителности едва ли само 3 дни ще ви бъдат достатъчни, защото ви очакват още ботаническата градина, старата столица на Малта Мдина или наричана града на тишината, защото там е забранено да се движиш с автомобил.

Населението на тази прекрасна островна държава е изключително религиозно. Църквата им е католическа. Незнайно дали на това или на нещо друго се дължи факта, че в Малта престъпността е сведена почти до нулата. Част от романтиката е в това, че там можеш да си оставиш колата отключена, когато спираш някъде за малко. Домовете им също не се държат строго под ключ. С две думи Малта е един напълно съвременен рай запазил своя чар и романтика.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *