Най-чести проблеми при избор на PVC дограма

Едно от най-важните неща по време на ремонт е подмяната на дограмата. Инвестирането в нови прозорци не само ще освежи жилището, но и значително ще редуцира месечните сметки за ток. Желанието за нов по-модерен вид на сградите във Варна се е отразило на продажбите на дограма през последните месеци.

Поливинилхлоридът е едно добро решение, с което ще повишим енергийната ефективност у дома. Хубаво е разбира се да се информираме предварително за някои неща, които са от значение за покупка от такава голяма важност. Това ще ни спести ценно време, а и нерви впоследствие.

Обковът е от първостепенно значение, когато става дума за издръжливост на дограмата. Заложете на качеството (примерно дограма от Алупласт) и не правете компромиси, тъй като некачествените части обикновено не подлежат на поправка. Отделяйте време, за да смазвате пантите на всеки 6 или 12 месеца.

Друго нещо, което може да се наложи да подмените са гумените уплътнения. Това не се случва често, но все пак не е изключено. По-честа смяна е необходима при дограмата от алуминий, когато тя е поставена на тераса или прозорец.

На около пет години трябва да се слагат нови уплътнения. Старите започват да изтъняват и да пропускат, което позволява навлизането на вода. Освен това изтъняването води до понижаване на изолационните качества на дограмата.

Изключително важно е да се обърне внимание при монтирането на дограмата, за да се избегне появата на конденз. Водоотводните каналчета трябва да са отпушени и чисти. Наличието на влага е причината за образуването на конденз, а влагата се влияе от цветя, аквариуми и други.

Това са неща, които благоприятстват отделянето на влага в стаите. Редовното проветряване е задължително, а при нужда може да се монтира микровентилационен обков. Дограмата, която е изработена от поливинилхлорид е добър начин да придадем на жилището си нов вид и заедно с това да повлияем положително на сметките за електричество.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *