Авиокомпании въвеждат iPad за развлечение на пътниците

Исландската авиокомпания Iceland Express е последният авиопревозвач, предлагащ iPad на пътниците си, присъединявайки се към бързо разширяващият се кръг авиокомпании, обръщащи се към продуктът на Apple като развлекателна система.

Нискотарифната авиокомпания, която изпълнява полети от Рейкявик до Лондон, Ню Йорк, Берлин, Копенхаген и други, ще предлага устройствата първоначално на междуконтиненталните си полети, след което ще оборудва и останалите си самолети, през следващите 3 месеца.

Пасажерите ще трябва да заплатят такса от 1500 ISK ($12), за да използват устройството, на което могат да гледат филми и телевизионни предавания, да слушат музика, да четат списания и да играят игри.

Iceland Express казва, че е първата европейска авиокомпания, предлагаща тази услуга, въпреки, че латвийската AirBaltic направи същото през октомври.

Авиокомпании, предлагащи iPad:

  • Jetstar – тестваха 30 устройства през юни и ще ги пуснат масово в началото на 2011
  • airBaltic – вече в употреба
  • Finnair – достъпни от ноември в лонджа им на Международното летище в Хелзинки, както и на закупилите самолетни билети за първа и бизнес класа на полетите им Хонг Конг-Хелзинки, без заплащане.
  • Iceland Express – от ноември на междуконтиненталните им полети, в цялата флота до няколко месеца
  • Malaysia Airlines – на брода на Airbus a330s, от началото на 2011 година.