Значение на базисните нотки в марковите парфюми

Всички харесваме аромата на марковите парфюми, правим своя индивидуален избор и подбираме най – ароматните и галещи сетивата предложения. В магазини Ivis.bg, ще откриете вашите любими марки, както и най-новите им продукти. Ароматите на всички маркови парфюми се формират благодарение на няколко вида нотки – връхни, сърдечни и базисни. Ароматите на тези нотки разпознават сетивата ни и ние правим своя избор спрямо тези, който са ни допаднали най-много.

Базовите нотки имат огромно влияние върху парфюма. Те са много силни и по принцип са аромата, който се усеща най-дълго. ”Базата” се слива с кожата и сформира своя уникален аромат. Всеизвестен е факта, че един парфюм не мирише еднакво на всеки човек. Базисните и сърдечните нотки са тези, които създават основният аромат на парфюма, определят съчетанието с другите нотки и неговата издръжливост. Базисните нотки предимно биват разновидности и съчетания на амбър.

  • Амбър – топла, богата на тамян база с балсамови есенции и сладка нотка на ванилия.
  • Амбър Мускус – горещ опушен тамян, без балсамови допълнения.
  • Захарен Амбър – мек и ароматен, със захаросан аромат на ванилия и мед.
  • Ориенталски – сложна и богата смесица от екзотични цветове, балсами и подправки.
  • Страстен – меки сиропирани балсами с аромат на дъбов мъх.
  • Брашнест Амбър – аромат на амбър и лек нюанс на тютюн.
  • Мъхест – преплитане на аромат на лавандула и мъхест амбър.
  • Класически – традиционен аромат с лек нюанс на чистота и свежест.

Характерна и основна черта за тези нотки е тяхната дълготрайност. Изпарението при тях е бавно, защото молекулите са големи. За базисни нотки се използват предимно билкови и дървесни  ухания, както и някои видове подправки. Основата си разкриват най рано през първия час от нанасянето на аромата върху тялото. Според специалисти в парфюмерията, ароматът на един марков парфюм е с трайност до 17 часа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *