Какво да правим през свободното си време?

Всеки малко или много обича да бездейства. Имам предвид, че когато има свободно време, човек предпочита да не се натоварва с нищо, да не прави такива неща, от които ще се умори и пр. Това е напълно разбираемо. Но как всъщност прекарвате свободното си време ?

За това има много разнообразни начини. Най – предпочитаните занимания са спортуване, разходки, продължително обикаляне по магазините. А какво ще кажете за четенето на книги и учебници. Ако не сте привърженици на тази идея, е добре да преразгледате своите виждания, защото несъмнено четенето е нещо, което не само е полезно и разтоварващо, но и най – добрият начин да разширите общата си култура.

Постоянно се пишат нови и нови учебници. Напълно нормално е не всичко да бъде прочетено. Освен това някои учебници, въпреки високите очаквания спрямо тях, не успяват да постигнат желания резултат. Това понякога се случва, защото езиковият стил, използван в повествованието, е прекалено висок и недостъпен за аудиторията.

Купуването, а следователно и четенето на книги и учебници (на тази тематика, към която проявявате интерес) е само по себе си удоволствие. Учудвам се на тези, които продават книгите и учебниците си, при положение, че могат да ги четат многократно и така да научават още и още неща.

Това се отнася най – вече за учениците, които след края на учебната година бързат към борсите и образуват дълги опашки. Вместо да ги продават, по – добре е поне да ги подарят на някого, който ще прояви интерес. Но учебниците така или иначе ще се купят от друг. Точно затова книгите и учебниците са уникални – каквото и да се говори, от тях винаги ще има полза. Ако се чудите как най – добре да запълните свободното си време, купувайте и четете книги и учебници!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *