Как да продаваме апартаменти във Варна бързо?

Варна като областен център предлага много на брой недвижими имоти за продажба, с различна квадватура, местоположение и цена. В условията на настъпилата икономическа криза все по-често се продават големи апартаменти на по-висока цена. Закупуват се жилища с по-малка квадратура, а разликата в цените се прибавя към спеставанията на собствениците. От своя страна купувачите са взискателни и не биха заплатили съществена сума за апартамент, който не отговаря на техните изисквания.

Собствениците на апартаменти във Варна трябва да се адаптират към динамиката на пазара на недвижими имоти в града и областта. Това понякога означава да бъде намалена цената на жилището, особено ако апартаментът трябва да се продаде бързо. Често срещана грешка при продажбата на недвижими имоти е осъществяването на сделка за цена, по-ниска от реалната пазарна за имота. Понякога собствениците калкулират необходимата за тях сума, която да покрие възникналите спешни разходи. Разликата с реалната пазарна цена понякога е драстична, измерима в няколко хиляди евро.

Как да се избегнат подобни грешки? Отговорът на този въпрос не е еднозначен, но винаги освежаването и подобряването на външния вид на жилището ще повиши неговата стойност. Ако времето ви притиска и трябва да продадете своя недвижим имот, отделете малко време за да ремонтирате жилището си. Във Варна може да откриете редица фирми, които извършват строително-ремонтни работи. Ако все пак решите сами да освежите апартамента, отделете време да проверите цените на материалите за ремонта.

За период от около половин месец може да направите значителни промени – отстраняване на мухъл и течове, освежете стените с тапети или боя, изхвърлете или продайте ненужните вещи. Не забравяйте, че банята с мухъл или течащи тръби може да отблъсне потенциалните купувачи. След ремонт и освежаване жилището ще изглежда по-просторно и готово да бъде преобразено по вкуса на новите си собственици.

Агенциите за недвижими имоти могат да бъдат отлични помощници при спешното намиране на купувачи на апартаменти във Варна. Опитните брокери могат добре да преценят дали даден потенциален купувач би се заинтересувал от конктретното жилище. От агенцията може да организират десетки огледи на имота за около месец, което увеличава шансовете за бърза продажба.

Алтернатива на брокерите е рекламата в Интернет. Онлайн обявите за продажба на апартаменти са често безплатни. Много варненски и национални вестници разполагат със секция за продажби на имоти във Варна – публикуват се обяви и за спешни продажби на апартаменти в специално обособени карета срещу скромна такса. Приятелите и познати също може да бъдат полезни с осигуряване на контакт с потенциални купувачи, които биха харесали имоти и заплатили уговорената цена веднага.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *