Кухненско обзавеждане

Блестящата или матова повърхност на електроуредите в днешната кухня съответства на аналогично съвременно кухненско мебелиране. Не е особено подходящо съчетаването на такива “футуристични” предмети с неподходящи кухненски шкафове та дори и старинни. Да си в крак с модата изисква повече усилия, по-трудно приложимо е, когато говорим за съвместяване на модерните кухненски електроуреди и мебели. Като клиенти вероятно ще откриете разнообразие от по-традиционните оферти в повечето фирми за кухненско обзавеждане, но при обстойно търсене може да откриете подходящия дизайн.

А за какво точно говорим? Говорим за блестящите и модулни плотове, определящи наистина съвременния дизайн на кухнята. Шкафовете са бляскави и по тази причина цялата повърхност на мебелите трябва да допълва дизайна. При избор на масите, забравете тромавите мебели. Търсете нещо, изглеждащо ефирно, красиви и елегантни. Много от вас биха избрали стъклени маси, които увеличават усещането за голяма кухня. Обърнете специално внимание на краката на масата, ако харесате със стъклен плот, поради факта че това определя вида не само на масата, а и на другото кухненско обзавеждане и на кухнята като цяло. Столовете са също важни, дори от много голямо значение, ако се избере маса със стъклена повърхност. Тапицираните столове са много красиви и комфортни за седене, но трябва да внимавате – те се поддържат по-трудно, особено след няколкократна употреба. Тапицерията губи цветовете си и особено ако са светли са лесни за цапане. Недостатък, който трудно се премахва и много дразни в иначе безупречната ви кухня.

Замислете се за обособяването на „остров” посредата на кухнята. Така се създава визуален интерес и разширява мястото за готвене значително. При условие, че създавате проект на кухня от нулата, замислете се за разполагане на уредите и мивката на острова. Това е различно от разположенията с които сме свикнали, където в общия случай уредите са покрай стените. Кухненското обзавеждане с дизайн тип “остров” е и много функционално, тъй като позволява на домакинята да гледа към стаята, а не към стената под кухненския аспиратор.

този сайт!