Научно доказан екстракт от африканско манго помага да отслабнем

Лептиновата резистентност е причината, поради която много хора с наднормено тегло, не могат да отслабнат. Африканско манго екстракт от семена с научно наименование IGOB131, може да спре лептиновата резистентност, което съдейства за сериозна загуба на тегло естествено, безопасно и ефективно. Лептина е хормон, произвеждан от адипоцитите, които са мастните клетки, и има две основни роли в човешкото тяло. Лептина се свързва с хипоталамуса, част от мозъка, която контролира глада и изпраща сигнали към останалата част на тялото, за да се игнорира чувството на глад . Втората му задача е да помогне на организма да използва складираните мазнини като енергиен източник.

Защото лептина намалява апетита и изгаря мазнините? Човек би си помислил, че ключът към загуба на тегло е да се повиши нива на лептин. Напротив, изследванията са установили, че хората с наднормено тегло са склонни да имат по-високи нива на лептин, отколкото хората от нормално тегло. Така че, защо лептина помога на хората с наднормено тегло да отслабнат? Хората с наднормено тегло са склонни да проявяват лептинова съпротива. Колкото повече човек яде, мозъкът произвежда повече лептин, който трябва да сигнализира на човек да спре да яде. Това пренатоварва рецепторите на мозъка, както и на самите мастни клетки. Следствие на това, тези рецепторите стават лептино Устойчиви и спират, да реагират на лептина. Когато организма стане резистентен на лептина, мастните клетки започват да стават по-големи, способността им да горят мазнини намалява, глада се засилва и теглото започва да се увеличава.

Лептиновата Съпротива е една от причините, толкова много хора с наднормено тегло имат проблеми с отслабването. Африканско манго екстракт от семена (IGOB131) помага за правилната лептин функция. Изследванията показват, че хората с лептинна резистентност имат високи нива на С-реактивния протеин или CRP. Твърде много CRP в организма е основен фактор, допринасящ лептина съпротива. Проучванията показват, че IGOB131 може да намали нива на CRP с 52% в продължение на 10 седмици. Този спад в CRP прави организма по-отзивчив към лептина. Повишена отговор на лептина означава, че човек ще се чувства сит по-дълго време и тялото, ще изгаря мазнините по-лесно. Проучванията показват, че IGOB131 може да увеличи нивата на адипонектин, хормон, който е доказано, че има анти-възпалителни свойства и положителен ефект за отслабване. IGOB131 също така инхибира производството на амилаза . Инхибирането на производството на амилаза, води до повишени нива на инсулин и по-нисък гликемичен индекс. И накрая, IGOB131 също е доказано, че потиска производството на глицерол-3-фосфат дехидрогеназа, ензим, който помага конвертирането на клетъчната захар в мазнини.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *