Пепел от рози и Легендата за Испания – сблъсък на жанрове

Конкуренцията на телевизионния екран е убийствена. Всяка телевизия, било то кабелна или национална се стреми да привлече по-голяма аудитория. С тази цел по-много от ефирите се излъчват различни шоу програми с цел по-висок рейтинг.
И все пак телевизионния небосклон е голям и телевизионни зрители има за всяка една телевизия. Всяка от тях залага на различен тип предавания. За някои приоритет са живите предавания и шоута, а за други – филми и сериали.

Както казах сериали, се сещам колко почитатели имат те. В зависимост от жанва привържениците са различни.
В момента по една от националните телевизии BTv се съравновават два жанра на сериали, които имат големи групи от привърженици. Става дума за прочутите турски сериали и испанските саги.

Испанскитя сериал Легендата за Испания ще се състезава с нов турски сериал, който предстои да започчне съвсем скоро. Името му вече е известно – Пепел от Рози. В ефира на BTv се излъчва реклама на сериала, но още не е оповестена датата на, която ще започне неговото излъчване.

Някои от феновете на сериали твърдят, че испанския сериал Легендата за Испания е само 24 епизода. Непосредствено след това Пепел от Рози ще заеме прайм тайма на BTv. Това най-вероятно ще се случи към средата на месец февруари.

Пепел от Рози и Легендата за Испания са два коренно различни телевизионни продукта. Най-малкото което е те се различават по народността. Единият е испански, а другият турски. Докато в Пепел от Рози се разказва за бедно момиче, което бива изнасилено и трудните моменти, които и предстоят след това, то в Легендата за Ипания основната тема е гордостта, честолюбието, любовта и отмъщението.

Въпреки коренно различните сюжети и двата сериала събират голям брой почитатели. Може би аудиторията в Пепел от Рози и Легендата за Испания се препокрива. Сега остава да тръпнем в очакване кога ще бъде началото на турския сериал Пепел от Рози.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *