Радио Веселина и Вероника – едни от най-популярните в България

Най-голямата агенция за изучаване на онлайн настроението на населението в Източна и Централна Европа – Гемиус, направи допитване което приключи с резултат който не е изненада за никой.

Според изследване правещо се от началото на годината, търсенето в интернет търсачките на радиа пускащи поп-фолк музика в България се е увеличило с петнадесет процента. Този резултат надали ще учуди някой, като се имат в предвид интересите на хората, а и трябва да се отчете факта, че през първата половина на годината поводите за празнуване са повече отколкото през втората. Тази особенност неизбежно допринася за повишаване на слушаемостта на поп-фолк музиката.

Неуспорим лидер както при оналйн и ефирните радиостанции предаващи такъв тип музика са радио Веселина и радио Вероника. Двете радиа имат почети еднакъв пазарен дял (около 30%) измежду лицата слушащи чалга. Не всички които ползват интернет обаче, могат да слушат радио Веселина на своите комютри. Проблема идва от това, че онлайн предаването се осъществява от IPTV.bg, които от своя страна предлагат достъп до радиото само на потребители чиито интернет доставчици са сключили договор с тях.

Радио Веселина

Радио Веселина е едно сред първите частни радиа в България. През 2006г. година радиостанцията беше залупена от медийната група SBS Broadcasting Group. Радио Веселина получи силна финансова помощ и от тогава излъчва в цяла България от София. В този момент радиостанцията може да бъде слушана ефирно от над 55% от населението на страната. Има построени 16 радиопредавателя в 16 големи областни града.

Радио Вероника

Радио Вероника стана на 4 години преди повече от месец. без значение че радиото е ново е широко популярно сред любителите на поп-фолк музиката. Мотото на радиото “Ритъмът на сърцето” се знае дори и от хората които не слушат радиото. Радиото предава ефирно в градовете: Русе, Стара Загора, Бургас, Варна, Благоевград, Пловдив, Велико Търново, София, като сигнала се улавя и в околните до изброените градове по-малки населени места. А всички други, могат да слушат радио Вероника онлайн.