Стикери за стена или тапет

Какво да поставим на стените след поредния ремонт – стикери за стена или тапет? Повечето хора няма да се замислят и ще ви отговорят веднага. Почти всички домакинства са привърженици на тапетите. Но защо е така? Защо хората не са отворени към нещо ново?

Предимства и недостатъци на стикери за стена и тапети.

Бих искал да разгледам предимствата и недостатъците на тапетите и стикери за стена от пвц фолио.

На първо място тапетите са добре познати. Те са на ролки от по 10 м. Ширината на тапета обикновено е 50 см. От своя страна може да си поръчате стикери за стена с почти всякакви размери. Едната страна на стикерите е ограничена до 1.2 м. Но това не трябва да ви тревожи. Ако искате по – големи стикери за стена елементите се застъпват. Така се получава апликация с доста големи размери.

На второ място тапетите се правят предимно от хартия. Тънка или дебела, всичко зависи от предпочитанията. Да, напоследък навлязоха и по екстравагантни модели. Отделни ролки от дебела хартия. Изображенията върху тях са различни орнаменти и фигури. Разнообразието почти се доближава, като това на стикери за стена.

На трети място всички стикери за стена се поставят много по лесно от тапетите. Всички знаем как се поставят тапети, нали? Трябва ви лепило, площ където да поставите тапета и да го намажете. После трябва да изчакаме докато изсъхне лепилото. Поставянето на  стикери за стена преминава доста по – лесно. Трябва ви само хартиено тиксо, макетно ножче и ножица. Центрирате вашите стикери за стена. Ползвайки хартиеното тиксо ги фиксирате за стената в ъглите. Поставяте една по дълга лента от тиксото в центъра на вашите стикери за стена.Отлепяте половината, режете основата на фолиото и с движения от центъра към ъглите залепяте стикерите. Правите същото упражнение и за другата половина.

Оставаме отворени за всякакви въпроси и коментари свързани със изработката, доставката и монтажа на стикери за стена. Разгледайте всички наши модели и оставете вашите коментари.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *