Кожата на лицето е онази част от нашето тяло, която трудно бихме могли да предпазим от замърсения въздух, цигарен дим, слънчеви лъчи и много други фактори, които влияят на това да не изглежда тя добре. Именно поради тази причина пазарът у нас е залят с множество средства, продукти на козметичните компании. Няма нищо по-ценно от хидратиращ крем за лице, който да оказва необходимата грижа за нашите епидермални клетки.

Кога да използваме хидратиращ крем за лице?

Както всяка част от нашето тяло, така и кожата ни, се нуждаят от постоянна и внимателна грижа, с прецизно подбрани за тях продукти. Ако притежаваме смесен тип епидермис, който не страда от прекомерно изсушаване, е достатъчно да нанасяме единствено крем за ежедневна употреба.

В случай, че сме собственици на прекалено суха кожа, е препоръчително да се използват двата типа козметика, които да се грижат за нейния здрав и блестящ вид. Продуктите се нанасят на предварително почистено с хладка вода, лице. Достатъчно е да го покрием с тънък слой крем, като използваме крайчеца на пръстите и прилагаме потупващи движения, които спомагат за по-бързото му усвояване.

Полезните качества и свойства на продукта

Кремовете за лице са създадени с цел да доставят на кожата всички необходими хранителни елементи и в същото време да я предпазват от външните фактори. Основната му цел е да осигури достатъчно влага на лицето. За да бъде изцяло полезен един продукт, неговия състав трябва да е лишен от парабени. Най-добре би било да подбираме такива, които съдържат изцяло естествени съставки и етерични масла.

Хидратиращите кремове притежават лека и деликатна текстура. Не запушват порите и позволяват кожата да диша свободно. Много от тях съдържат екстракти от лечебни растения, което ги прави далеч по-добри от продуктите, в чиито състав присъстват животински мазнини и синтетични съставки.

5 причини да закупите хидратиращ продукт за вашето лице

  1. Чистотата – първата и най-важна сред тях
  2. Богато съдържание на полезни растителни съставки и липса на синтетични
  3. Приятен аромат, който да ни зарежда през деня и нощта
  4. Добри абсорбиращи свойства, които не допускат омазняване на кожата и запушване на порите
  5. Лека текстура, която предотвратява появата на акне и комедони

Когато притежаваме сива, груба, изпръхнала или лесно зачервяваща се кожа, е добре да се замислим навреме от какво всъщност я лишаваме. Лицето е нашата визитка и огледало на себеуважението ни. Използвайки най-подходящия за него крем за лице, ние го даряваме със сияйна кожа и съвършен външен вид.

Published by dg_seom

Името ми е Димитър Георгиев и съм професионален SEO копирайтър (виж Google). Поддържам и редица свои сайтове, сред които сайт за безплатни връзки срещу статии Article-bg.eu, SEO оптимизация & застраховка живот

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *