Футболни прогнози и анализ на полуфиналите от Евро 2012

Летния сезон е в своя разгар, но вместо да събират тен на някой плаж, най-добрите футболисти в Европа продължават своите изяви на европейското първенство по футбол в Полша и Украйна. И 17-тия поред шампионат на Стария континент не мина без изненади. Най-голямата от тях бе крахът, който претърпяха холандските национали, които не успяха да запишат нито една точка на своята сметка и отпаднаха безславно още в груповата фаза на турнира. Така голямата четворка на полуфиналите е в състав Германия, Италия, Испания и техните съседи Португалия. Именно двата иберийски тима ще спорят в директен двубой помежду си за място на финала. И двата отбора разполагат с отлични футболисти в своя състав, като от португалския тим, безспорно най-голям интерес буди звездата на отбора Кристияно Роналдо. Роналдо показа доста колебания в своята игра, особено в първите две срещи на своя тим, когато се превърна в големия грешник за Португалия, отличавайки се с редица пропуски пред противниковата мрежа и за малко това да коства на “мореплавателите” мястото на полуфиналите.

В последния мач от груповата фаза обаче, Кристияно показа на какво е способен, след като с двата си гола срещу Холандия класира португалците на четвъртфинал. Там отново демонстрира своите способности, отбелязвайки победния гол срещу Чехия, който изпрати тима на Португалия на полуфинал срещу Испания. Повече подробности и футболни прогнози за този двубой можете да откриете на следния интернет адрес http://prognozisport.net/, а ние нека се насочим и към другата полуфинална двойка.

Другите два тима, които ще спорят за място на финала са отборите на Италия и Германия. Тук статистически погледнато, фаворит би трябвало да е “скуадра адзура”. И как няма да е така, след като от мачовете на големи футболни форуми между италианци и германци статистиката е изцяло на страната на тима от Ботуша.

Дори до този момент “маншафта” няма нито една победа срещу Италия в мач от европейски или световни първенства. В тяха италианците имат на своята сметка три победи и четири равенства. Независимо от категоричния превес на “скуадрата” повечето прогнози на футболните специалисти и анализатори, сочат за фаворит тима на Германия. Дали обаче блестящата моментна форма на германците ще вземе връх над статистическите данни, тепърва ни предстои да видим.

This entry was posted in Спорт and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *