Футболни прогнози и анализ на полуфиналите от Евро 2012

Летния сезон е в своя разгар, но вместо да събират тен на някой плаж, най-добрите футболисти в Европа продължават своите изяви на европейското първенство по футбол в Полша и Украйна. И 17-тия поред шампионат на Стария континент не мина без изненади. Най-голямата от тях бе крахът, който претърпяха холандските национали, които не успяха да запишат нито една точка на своята сметка и отпаднаха безславно още в груповата фаза на турнира. Така голямата четворка на полуфиналите е в състав Германия, Италия, Испания и техните съседи Португалия. Именно двата иберийски тима ще спорят в директен двубой помежду си за място на финала. И двата отбора разполагат с отлични футболисти в своя състав, като от португалския тим, безспорно най-голям интерес буди звездата на отбора Кристияно Роналдо. Роналдо показа доста колебания в своята игра, особено в първите две срещи на своя тим, когато се превърна в големия грешник за Португалия, отличавайки се с редица пропуски пред противниковата мрежа и за малко това да коства на “мореплавателите” мястото на полуфиналите.

В последния мач от груповата фаза обаче, Кристияно показа на какво е способен, след като с двата си гола срещу Холандия класира португалците на четвъртфинал. Там отново демонстрира своите способности, отбелязвайки победния гол срещу Чехия, който изпрати тима на Португалия на полуфинал срещу Испания. Повече подробности и футболни прогнози за този двубой можете да откриете на следния интернет адрес http://prognozisport.net/, а ние нека се насочим и към другата полуфинална двойка.

Другите два тима, които ще спорят за място на финала са отборите на Италия и Германия. Тук статистически погледнато, фаворит би трябвало да е “скуадра адзура”. И как няма да е така, след като от мачовете на големи футболни форуми между италианци и германци статистиката е изцяло на страната на тима от Ботуша.

Дори до този момент “маншафта” няма нито една победа срещу Италия в мач от европейски или световни първенства. В тяха италианците имат на своята сметка три победи и четири равенства. Независимо от категоричния превес на “скуадрата” повечето прогнози на футболните специалисти и анализатори, сочат за фаворит тима на Германия. Дали обаче блестящата моментна форма на германците ще вземе връх над статистическите данни, тепърва ни предстои да видим.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *