Изобретението на Фалман е началото на емотиконите.

Изобретението на Фалман, поставил началото на емотикони, първо из факултетите на университета се разпространява, а после, на Интернет благодарение, целия свят завладява. Вариации като намигване по-късно се появиха. И днес едва ли хората могат да си представят за чат и имейли програми да използват, без емотикони да изписват. Те са много властни.

За чат програми като Google Talk, Skype, MSN Messenger, Yahoo Messenger, и др. разполагат с определен набор емотикони за Skype, различни емоции изразяващи – от радост, до изненада и срам.

Според професор по комуникация в Станфърд университет, върху съвременния език влиянието на емотикони е огромно. Емоцията, зад написано някакво изречение скрита, може трудно различена да бъде, защото чрез тона на гласа се предава емоцията, а чрез емотикони на хората възможност се дава безгласно емоцията си да изразят. По някакъв начин те на хората възможността предоставят да не се замислят върху думите кой знае колко. Емотикони в комуникацията са част от естественото развитие.

Жените в текстовите съобщения 2 пъти повече използват емотикони в сравнение с мъжете, от мобилния си телефон. За сметка на това обаче, представителите на силния пол проявявали по-голямо въображение и държали на по-голямото разнообразие на изразяващите различни емоции човечета.

Символите, които като щастливи или тъжни лица започват – емотикони, но се развиват с времето в десетки изражения, много популярни станаха в имейлите и текстовите съобщения. Изпращането на съобщения в една от най-популярните форми се превърна за комуникация по света в обществото . Само тази година 8 трилиона текстови съобщения са били изпратени в цял свят. Но макар жените повече емотикони да използват от мъжете, на силния пол представителите по-голямо разнообразие изпращат от емотикони, себе си за да изразят.

Интернет потребителите 4 пъти повече използват емотикони, още като smile известни, отколкото недоволните и начумерени лица. Проучването показва, че да раздават усмивки предпочитат хората, 3 милиарда символа използвайки, в сравнение с намръщени 700 милиона лица. Проучването показало, че картинката, безразличие която изразява, е само 29 милиона пъти използвана.

Свързването в интернет с приятели в съвременния технологичен свят, се превръща постепенно в най-честия за комуникация начин. Едва ли има някой, който емотикони да не използва, когато съобщение до приятелите изпраща си онлайн.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *