Пречки пред наемането на автомобил

Много хора са преживявали разочарованието да поискат да наемат автомобил и да открият, че всъщност им е отказано да се възползват от тази услуга. Това е нещо наистина неприятно. Но нека видим какви могат да са причините за да ви откажат автомобил под наем.

Възрастови ограничения…

Не малко фирми, които оперират на територията на България, имат специфични изисквания когато става дума за отдаване на автомобили под наем. Така например, кандидатите за наемане на кола трябва да отговарят на някои условия по отношение на възрастта.

Разбира се, това не е задължително, но се практикува от една доста голяма част от компаниите за отпускане под наем на возила. Редица фирми за рент-а-кар например избягват да отдават автомобили ако кандидатът няма навършена определена възраст, например 23 или 25 години. Като основни фактори за това се изтъкват два.

Първият е чисто практичен и се свежда до това, че по-младите шофьори притежават значително по-малко опит. Това от своя страна ги прави по-рискови на пътя. От друга страна възрастта има и чисто поведенчески особености.

Така например, някои мениджъри на рент-а-кар компании споделят, че младите шофьори са по-предразположени да проявят рисково поведение на пътя и по тази причина могат да попаднат по-лесно или пък да предизвикат пътни инциденти.

При възрастните хора проблемът се изразява с това, че техните реакции са по-забавени и не винаги могат да проявят необходимата бързина в определени ситуации. И двете възрастови групи могат да срещнат трудности при наемането на автомобил по изброените причини.

Наличие на произшествия…

Ако в миналото сте имали някакви пътно транспортни произшествия или нарушения, рент-а-кар фирмата има твърде голяма вероятност да ви откаже отдаването под наем на автомобил.

Помислете си как изглежда положението от тяхна гледна точка – те не ви познават и за тях е от значение единствено колко изрядни сте на документи.

Ако имате нарушения, за тях вие сте просто един човек, който може да подложи на повреди и щети техните автомобили със своето невнимание. За сметка на това, ако сте изрядни, тогава има голяма вероятност да получите колата която желаете.

Ако сте ползвали техни услуги преди и не сте спазили правилата…

Ако преди време се е наложило да използвате услугите на дадена компания за отдаване на автомобили под наем, но се е случило така, че да нарушите правилата и да не върнете автомобила в състоянието, в което сте го взели, в бъдеще има повече от голяма вероятност да ви откажат да използвате техните услуги отново.

Тази практика е широко разпространена и се прилага с цел да се предпазят превозните средства от хора, които могат по някакъв начин да бъдат опасни за автомобилите и да им нанесат някакви щети.

Ако сте предоставили грешни данни…

Малцина хора знаят това, но ако предоставите на рент-а-кар компанията грешни данни и ако сте направили това умишлено, фирмата няма да има доверие във вас и има голяма вероятност да ви откаже автомобилът, който преди това сте запазили.

Разбира се, парите ще ви бъдат върнати, но колата няма да ви бъде предоставена, а това може да причини редица неудобства. По тази причина повечето мениджъри на компании за коли под наем съветват да не се опитвате да подвеждате с данните, които предоставяте.

Още полезна информация за условията, при които можете да вземете автомобил под наем, можете да видите на сайта на София Рент А Кар – една от водещите компании в бранша.

About dg_seom

Името ми е Димитър Георгиев и съм професионален SEO копирайтър (виж Google). Поддържам и редица свои сайтове, сред които сайт за безплатни връзки срещу статии Article-bg.eu, SEO оптимизация & застраховка живот
This entry was posted in Авто-мото. Bookmark the permalink.

One Response to Пречки пред наемането на автомобил

  1. Трудно се наема автомобил, но не е случайно. Така се стекоха събитията в следствие на редица опарени от крадци на коли, крадени части, крадени коли за авточасти, гориво или некадърни наематели… В правото са си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *