Сапуните в търговските вериги са всичко останало, но не и ръчно изработени. Домашно приготвените калъпи се отличават с множество положителни характеристики, действия и специфики.

Те са съставени от натурално чисти продукти, които се грижат за нашата кожа. Присъствието на глицерин в състава им допринася за дълбокото и хидратиращо почистване. Изготвянето на сапуните е химична реакция между мазнина и разтвор на натриева основа. Процесът е сравнително кратък и елементарен. Не са Ви необходими набор от сложни продукти и съставки, както и специални знания и умения.

Всеки, който има желание, може да си изработи ръчно сапун в домашни условия, ползвайки едни от най- лесните методи за направата му. Глицеринът е една от основните съставки, която  е необходима да използваме, тъй като неговите свойства са безценни за нашата кожа. Умело и в дълбочина той почиства, изглажда и хидратира до неузнаваемост.

Липсата на глицерин у търговските сапуни, ги прави далеч по- малостойни. В много вериги се предлагат и сапуни под наименованието „ глицеринови “, но тяхното действие не е равностойно с това на домашно приготвените калъпи.

Ароматите са онази част от съставките, които сами ние подбираме. Един от методите е, когато прибавим няколко впръсквания от любимия си парфюм, резултатът е напълно съответстващ с изискванията ни. Съществуват и разнообразни есенции, които можем да използваме.

Всеки един, който има желание, може да  отдели минимална част от времето си, като към това прибави няколко търговски сапуна, етерични масла, кутийки и формички, с които да оцвети дизайна, и резултатът ще бъде на лице.

Ръчно изработения сапун се приема като един от най- оригиналните подаръци, който можеш да сътвориш. Неговия уникален вид, цвят и мирис, би привлякъл погледите и вниманието.

В миналото нашите прародители са замествали маслата, които сега масово се използват, с животински мазнини. Те са доказали интензивното действие на домашните сапуни, като са успявали да се справят със силно замърсени петна върху тъкани.

Сапуните, които ние сами създаваме, имат някой характерни специфики. Огромното количество глицерин в състава им, ги прави силно разградими. За това и тяхното съхранение е по- специфично. Не е препоръчително да ги държите дълго време под течаща вода, по този начин губят количеството и качеството си.

Много от домашните производители добавят към състава на сапуна какао, тъй като той има ексфолиращ ефект и прави кожата мека и гладка. Подходящи за чувствителна кожа са онези сапуни, в които не се добавят етерични масла и оцветители. Голяма част от хората на Запад свързват производството на ръчно направените калъпи  с по- здравословен начин на живот!

Published by dg_seom

Името ми е Димитър Георгиев и съм професионален SEO копирайтър (виж Google). Поддържам и редица свои сайтове, сред които сайт за безплатни връзки срещу статии Article-bg.eu, SEO оптимизация & застраховка живот

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *