Битумна хидроизолация – цени и качество

Един от най-сигурните методи за защита на дома ви от течове, влага и мухъл, е битумна хидроизолация. Цените на предлаганите услуги са леснодостъпни за голяма част от обществото хора у нас. Това от своя страна води до широкото им разпространение и предотвратяване проблемите на семействата, обитаващи жилища с плоски покриви. Те са склонни към задържането на вода, в следствие от обилни валежи и неблагоприятни климатични условия.

Битумна хидроизолация – цени и условия за поставянето й

Това е сигурно, дълготрайно и рентабилно решение за всеки един трезвомислещ гражданин. По този начин той защитава себе си и своето семейство от появата на нежелани последици, които биха се оказали скъпа и належаща инвестиция. Ако сте наели фирма, която безапелационно държи на качеството и добре свършената работа, то нейната отговорност е да осигури възможност за оттичане на дъждовната вода.

Дори и професионализма на експертите би могъл да се сблъска със затруднение, в случай, че на покрива на сградата започнат да се събира неимоверно количество влага. Това от своя страна създава риск от протичане, дори и на перфектно хидроизолирани покриви. Все пак сградата не е воден басейн, което само по себе си говори, че е необходимо да се погрижим за правилното функциониране и надеждността, която ни оказва.

За да се осигури достъп до добре извършена битумна хидроизолация, то е необходимо повърхността, върху която ще се поставя материала, да бъде максимално загладена. Това се извършва с цел да не остават дупки, които от своя страна водят до потенциален риск от протичане. Добре прилепналия битумен лист се нуждае от съвършено гладка повърхност, която да не възпрепятства пълноценната му функция.

През кое време от годината да хидроизолирате покривите на жилищата?

В предвид тънкостите и спецификите на този вид дейност, е добре да се вземат под внимание няколко обособени правила. Те са създадени и наложени, с цел изграждане на качество и сигурност върху покривната конструкция. Най-благоприятно е онова време, лишено от дъждове, снегове и влага. Важно за направата на тази ремонтна дейност, са климатичните условия.

Подходящи, най-общо казано, са месеците юли и август. Те са топли и сухи, позволяват направата на хидроизолация. Благоприятни се оказват още юни и септември. За да сте сигурни, че не би се появил фактор, който да саботира действията ви, би било добре да проучите прогнозата известно време преди ремонта на вашия покрив.

Особености, с които трябва да бъдете внимателни и предпазливи

Изключително предпазливи и зорки е нужно да бъдете по отношение на изграждането на хидроизолация около извивки, комини и други неравномерни повърхности. Тъй като се изисква максимално уплътнение, което да отговаря на сигурността и устойчивостта, за която заплащате. В случай, че бъде перфектно поставена, тя не допуска протичането на дъждовна вода, водещо след себе си, появата на влага и мухъл.

Друго важно правило при поставяне на битум е, добре почистената повърхност. Тази, която е лишена от камъчета, листа, прах, е перфектна основа за качествено извършена битумна хидроизолация. Цените, които заплащат клиентите за ремонтната си дейност, оправдават техните очаквания. Добре обучения екип от специалисти изпълнява стриктно задълженията си, без да се налага повторна ремонтна дейност на сградата.

Published by dg_seom

Името ми е Димитър Георгиев и съм професионален SEO копирайтър (виж Google). Поддържам и редица свои сайтове, сред които сайт за безплатни връзки срещу статии Article-bg.eu, SEO оптимизация & застраховка живот

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *