Бързи пратки прелитат от единия до другия край на България

Силата на времето е огромна и отдавна хората са казали, че то е пари. Вечно се оплакваме, че нямаме време, а в последните години то като че ли за нищо не стига. Хората станаха и доста капризни по отношение на стоки и услуги и това се отразява на колетните пратки, писма и превози на стоки. Големите градове естествено, са най-облагодетелствани, а ако търсите куриер за София, то ще намерите не една, а множество фирми, осигуряващи добри услуги за експресна доставка на пратки.
Това е нормално, като се има предвид, че бизнесът е съсредоточен в столицата. Все пак и малките градове имат своите удобства, на никого не се налага да чака повече от ден за да получи пратката си. Въпреки удобствата на електронната поща, има неща, които трябва да се получат лично, препоръчано, на хартия. Затова куриерските услуги винаги ще имат потребители.

Организацията на превозите на стоки и товари също търпи големи изменения в последните години. Кризата наложи различни подходи към търсене на по-евтини услуги за транспортиране, които да устройват всички. Доста транспортни фирми се ориентираха към предлагане на групажни превози за България. Това е самостоятелна услуга, предлагана наред с международния транспорт на стоки. Клиентите на този тип услуга са фирми от цялата страна, всеки е доволен от факта, че превозите имат график, с точно определени часове, с който могат да съобразят производствения си процес.

Точността доскоро не беше сред качествата на българина. Ако навремето се чакаше автобус с часове, то сега той идва на минутата. Това е едно от положителните качества на икономическата криза – има голям възпитателен ефект върху хората, занимаващи се с бизнес. Казано с две думи – или влизаш в график и го спазваш, или загиваш. Най-сетне и ние се научихме за какво служи часовника. Сега всеки вид превоз, транспорт, куриер или какъвто и да е бизнес, свързан с пренос на пратки е точен като часовник. Всичко се изпълнява така, както е обявено и договорено и всички са доволни.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *