Защо да предпочетем дизайнерски дрехи пред нискокачествените ментета

Рецесията е указала влияние на всеки един от нас. Това е основната причина, поради която хората в днешно време правят компромиси в качеството за сметка на количеството и цената. Взимайки в предвид това, няма защо да се учидваме, че пазара на дизайнерски дрехи чувствително намалява.

Не е изключено дори и Вие да сте един от феновете на качествени дизайнерски чанти, обувки и дрехи, които обаче в последно време правят компромиси, заради високата цена и купуват фалшиви китайски дрехи. А знаете ли че с пазаруването на нискокачествени чанти и аксесоари, вместо дизайнерски такива, Вие харчите много повече пари по гардероба си? Да, правилно разбрахте! Ментетата губят “чара” си още след първото изпиране. При това ако изгубят само чара си – Вие сте големи късметлии. В повечето случаи цветовете избледняват до безобразие, а материята се спира толкова много, че не можете да ги сложите втори път, освен ако не отслабнете с 10-15 килограма (това би било добър стимул за отслабване, но повярвайте ми – не става). Ето как се оказва че сте закупили дрехите си доста изгодно, но в същото време живота им е само едно слагане и на следващата седмица Вие отново сте по магазините и прахосвате пари за дрехи. В същото време дизайнерските дрехи, аксесоари, обувки и чанти може и да са по-скъпи, но живота им е в пъти по-дълъг. Така че пазаруването на нискокачествени ментета не Ви спестява нито време, нито пари.

От друга страна, закупуването на дизйнерска дреха не винаги ще Ви струва цяло състояние. Това са напълно грешни представи. В деншно време дизайнерите са осъзнали че трябва да разширят пазара си, и да станат достъпни за по-голяма част хора – с две думи: вече стоките от модните им колекции са много по-евтини и достъпни за средностатистическия потребител. И разбира се те успяват да го постигнат. Все повече дизайнерски чанти са достъпни за масата хора. В днешни дни дизайнерските дрехи, обувки и чанти не са единствено за богатите и звездите, те са достъпни за всички и в същото време все още символизират стил и класа.

Различните хора имат различни причини да си пупуват дизайнерски дрехи. Някои от тях го правят, за да се “изфукат” и да бъдат най-забележимите и най-обсъжданите в тълпата, други си ги купуват, за да повдигнат самочувствието си, а трети го правят само защото си падат по скъпите дрехи и високата цена за тях е задължителна, защото гарантира високо качество. И въпреки това все още има хора, които знаят че пазаруването на дизайнерски дрехи не е каприз или прахосване на пари, а даже напротив, това е една добра инвестиция, която в крайна сметка Ви спестява пари в дългосрочен план.

Дизайнерските дрехи, дори и да са малко по-скъпи от ментетата, гарантират дълголетен живот, имат страхотен дизайн, изработени са от най-качествените материи и е обърнато внимание дори и на най-малките детайли. Това от своя страна гарантира и Вашия комфорт докато ги носите. Те ще повдигнат самочувствието и класата Ви, а ако сте късметлии може да намерите любимите си дизайнерски модели чанти или дрехи на страхотни намаления и практически да ги закупите на цена, близка до тази на ментетата, но да им се радвате години наред, не само до момента на първото изпиране.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *