Избор на имоти без посредник – критерии и ползи

Винаги, когато хората предприемат стъпка за закупуване на недвижим имот, искат да направят възможно най – добрият избор. Това е покупка, която не се прави всеки ден и е хубаво да се обмисли и провери внимателно, за да се избегнат нежелани последици.

Днес, с развитието на технологиите можем да се възползваме от сайтовете с информация в интернет, като Imotifree.bg, в който могат да се открият имоти без посредник и комисионна. Лесно и бързо, можем да се ориентираме в цените на различните имоти, да направим сравнение, да видим снимков материал и дори да публикуваме имоти за продажба.

Сами ще се уверим, че когато купуваме недвижим имот, едно от най – важните неща е местоположението на имота. Това е водещ фактор в ценообразуването, което в повечето случаи е решаващо за покупка на имот. Различните възрастови групи купувачи имат различни критерии за покупката.

При възрастните двойки, изборът за недвижими имоти пада върху тихи, спокойни жилищни зони с добро озеленяване и поддържано парково пространство. Предпочитани са зони с минимално движение и шум на автомобили, с добре обособени пешеходни зони. Имотите са предимно от малки до средно големи апартаменти с светли тераси. Друго задължително условие е в сградата да има работещ и поддържан асансьор, ако жилището се намира на среден или висок етаж.

Младите и работещи хора, предпочитат имоти в близост до добре изградена инфраструктура, до наличието на автобусни спирки или метро, в оживените градски зони с лесен достъп до заведения, хипермаркети, аптеки, детски градини, училища и обществени сгради.

Ако търсите имот за покупка и имате изградена представа и предпочитания за бъдещето си жилище, можете да се възползвате от полезният сайт за имоти без посредник Imotifree.bg. При покупка на имот, който е в строеж, бъдете особено внимателни. Изисквайте да знаете крайните срокове за завършване на сградата, както и издадените разрешителни за строеж. Не си позволявайте да предплащате цялата сума, преди окончателното завършване и издаване на сградата от продавача.

Спестените пари от покупката на имоти без посредник, можете да вложите в други неотложни нужди, като ремонт и обзавеждане.

Информацията е предоставена от “Имотифрее”ЕООД

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *