Интернет радио и телевизия

В деншно време живота без интернет е немислим. Всеки човек ежедневно влиза в интернет по най-различни причини – проверка на пощата, намиране полезна информация, блогване, влизане във форуми, чат и т.н. Докато се извършват всички тези действия обикновенно си пускаме да слушаме музика. Но какво правим, когато се чудим какво да слушаме? Най-добрият вариант е да си пуснем радио.

Онлайн радиото, често срещано като online radio е чудесен източник на музика, новини и интересни предавания. Само в България има над 110 интернет радио станции, които за да слушате трябва само да имате интернет. При това слушането е напълно безплатно. Пробвайте и ще се убедите сами, вместо да слушате един и същ плейлист, пускате радиото и получавате голямо разнообразие от музика и новини. Могат да се споменат и други предимства – можете да слушате радио което не се излъчва във вашият град, има много интернет радиа, които не могат да се слушат никъде другаде т.е. не излъчват в ефира.

Говорейки за радиото е редно да споменем и телевизията, среща се още и като online tv. Все повече телевизии започват да излъчват и онлайн. Това е съвременната алтернатива на телевизорите – да гледате онлайн телевизия през компютъра си. Както и при радиото тук ви е нужно само интернет и същевременно е напълно безплатно. Предимствата са, че не е нужно да плащате за кабелна или да си купувате телевизор, същевременно има много телевизии, които се излъчват само в интернет.