Какво трябва да знаем за процеса за предаване на коли за скрап?

Сигурно ви е направило впечатление, че все по – разпространена практика стана предаването на старите коли за скрап. Тъй като има значителен положителен ефект върху околната среда, методът набира все по – голяма пополярност и у нас. Собствениците на стари и неизползваеми коли често решават, че именно предаването им в пунктовете освен всичко друго ще има и парично обещетение. Това е напълно вярно и допринася за утвърждаването на просеца.Вместо да стоят бездомни на улицата или да гният в гаража, по – добро решение е именно предаването им. Друг положителен ефект е, че рециклираните материали ще могат да се изполват отново, благодарение на запазващите им се качества.

За да сте напълно спокойни при предаването на колата си, трябва да знаете оновни неща, които биха спомогнали за това. Преди всички следващи стъпки, се уверете, че избраната от вас фирма е лицензирана и разполага с необходимите техника и технология за извършване на дейността. Така вие се предпазвате от възможна измама. Можете да отделите няколко минути за разглеждане на различни пунктове, за да направите най – добрият избор. Първо, извозването на старата кола не е задължително да е ваша отговорност, една голяма част от фирмите, занимаващи се със скрап имат осигурен транспорт. Важното в случая е, че вие ако сте решили да се възползвате от тази тяхна услуга – тя се извършва напълно безплатно и не трябва да заплащате за нея. Второ, както е посочено по – горе, вие можете да получите възнаграждение за предадената кола. Гледат се няколко фактора като марка, модел, но най – вече какво е количеството на материалите, които могат да се рециклират. Производителитена коли следват определени изисквания при тяхната направа, като например, че най – малко 85% от материалите, които използват трябва да могат да се обработят. Оценяват се предимно желязото и черните цветни метали. Възможно е ако не знаете как се оценяват частите да бъдете подведени или ощетени от към заплащането. Ако колата ви е по – стар модел, това не означава, че цената ще е по – ниска, дори напротив някои от старите модели за произведени от по – плътни и тежки метали, за разлика от новите,при които пробладава ламарината. Като цяло колкото по – качествен материал има във вашата кола, толкова по – високо заплащане ще получите. След това важно е да бъдат изготвени съответните документи за спиране на колата от действие и както знаете преди да се подпишете внимателно прочетете документа. Трябва като собственик на автомобила вие лично да предадете регистрационния номер в КАТ, не ги предавайте заедно с колата, така се предпазвате от възможни злоупотреби.

За да не допуснете някоя фатална грешка при предаване на старата си кола следвайте съветите. Едва ли искате да дадете верния автомобил на ниска цена или да заплатите допълнителни разходи за неговото рециклиране. Уверете се, че избраната от вас фирма е надеждна и ще се отнесат с вашата кола по начина, по който трябва. Не позволявайте тя да бъде оставена да гние в склада, вместо да бъде преработена. Бъдете по – отговорни към природата и тя ще ви се отблагодари.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *