Как да направим избора на риза?

Сутрин като става човек, отваря гардероба с цел да стигне до определено място, било то работа, среща (делова, лична) или сватба. След като е наясно с целта, остава да направи избор на това какво ще облече. Този избор ще се улесни, ако в гардеробa си разполагаме с няколко вида ризи, защото зад наименованието „риза” се крият безброй много стилове. Всеки един от тях, придава на човек различен индивидуален стил. Тази индивидуалност се дължи на различните цветове и материите, от които са ушити ризите.

Бялата риза е първата и задължителна риза, която всеки мъж трябва да притежава, с нея е подготвен за всякакви извънредни ситуации, като интервю, среща с приятели или вечерно парти. Тя е универсална, защото подхожда на всеки цвят дрехи. Дори ако работното място има дрескод, който не е толкова прецизен, тази бяла риза е точния избор, защото създава впечатление за безупречен външен вид.

Черната риза се смята за по-изтънчена и тя е в основата на завършената и елегантна визия на костюмирания човек. Тя е огледалния образ на малката черна рокля при жените, но в мъжки род. Черният цвят би могъл да бъде съчетан с почти всичко. Обаче има един недостатък и той, е че в по-горещите топли дни, черното поглъща топлината, а не отразява слънчевите лъчи. Но пък този недостатък може да се компенсира с наличието на лятна риза, която е ушита от лен и коприна, които позволяват правилно проветряване на тялото. Това са леки и ефирни тъкани, като белите ленени ризи, които  са най-подходящи за жегата, тъй като отразяват слънчевите лъчи. С наличието на тези цветове и модели в гардеробът, сме подготвени за всеки един момент от ежедневието.

Обаче има едно изключение, за което гардеробът ни няма да може да ни помогне и то се нарича сватба. В зависимост от ролята, която заемаме на такова събитие, трябва да си купим или намерим риза, която отговаря на повода. Информация за дрескода, който трябва да спазим, ще получим от поканата за това щастливо събитие. С инвестицията в тази сватбена риза, “гладът на гардеробът” ни ще бъде заситен и така ще сме готови за всяко едно приключение, което ни предлага животът.

Ако се чудите къде да направите избора си на риза, то може да посетите магазинът Dressking.net. Той предлага голямо разнообразие на всякакви дамски и мъжки дрехи, и модни аксесоари.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *