Какво ви е необходимо, за да напишете уникални статии?

Не всеки от вас иска да прекарва часове наред в писане на статии. За една добра и успешна статия са необходими не повече от 20-30 минути. Това разбира се, не означава, че бързото писане винаги е сполучливо и не трябва да е извинение за това. Ето няколко съвет, с помощта на които ще свършите блестяща работа:

Имайте списък с идеи

Когато ви хрумне нещо интересно, за което можете да пишете, незабавно си го нахвърлете в дневника, макар да не сте готови да пишете за него веднага, винаги ще имате идея под ръка и така понякога спестявате половината от времето си.

Не насилвайте нещата

Ако се опитвате да изпъкнете с брилянтна идея, не насилвайте нещата. Оставете темата за няколко дни, за да можете да добавите нови неща и информация после, а когато сте готови да пишете, ще имате нужната подкрепа.

Редактирайте

Вероятно преди да започнете, имате много идеи за статията отколкото са ви необходими. Затова отложете някои във времето, все пак пишете статия за 30 минути.

Използвайте булети или номерация

Номерираните точки и булетите улесняват читателите, окото ги следва по лесно като списъци. Така статията е по- опростена по отношение на организация

Бъдете максимално кратки

За да завършите статията за не повече от 30 минути, се опитайте да не надвишавате 400-500 думи. Не мислете, че по този начин няма да запазите качеството на съдържанието на статията ви. Думите са достатъчно за една добра статия.

Направете пауза

След като напишете своята статия, не я публикувайте веднага. Оставете я за няколко дни, като това ще ви даде възможност да погледнете на нея с друго око, да я проверите и да поправите допуснатите грешки.

Не пестете идеи

Добавете всяка идея, която мислите, че е подходяща по темата, не оставяйте най-добрите от тях в списъка за по- късен етап. Това не е спестяване на време после, а спестяване на време сега.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *