Как да подберем подходящите интериорни врати

Как да подберем подходящите интериорни врати

Да се изберат интериорни врати за квартирата или къщата, като при това се спазят всички изисквания на стила и естетиката, не е лесно и не е по силите на всеки. Затова все по-популярно става наемането на професионални дизайнери, които са запознати с тънкостите на всички детайли и могат, освен всичко останало, да подберат подходящите врати и да ги съчетаят хармонично с интериора. Услугите на този тип специалисти не са по джоба на всеки и понякога хонорарът на един дизайнер е достатъчен, за да се оборудва с врати цялото жилище. Затова можете да помислите как сами да подходите с усета и естетиката на вътрешен дизайнер към своя дом и сами да изберете най-подходящите аксесоари към обзавеждането.

По отношение на интериорните врати особено важно е да знаете няколко неща. На първо място трябва да сте наясно с размерите на предвидения отвор. Трябва да измерите височината и ширината му, като вземете разстоянието от стена до стена. Ако заменяте вратата, не взимайте под внимание останалите от предишната уплътнения. Трябва да бъде отбелязана и дебелината на стената, за да се прецени трябва ли касата да бъде допълнително уплътнена.

За да улесните консултантите в магазина за врати, можете да снимате стаите. Важно е да се видят всички цветове, стилът, оформлението на пода, стените, тавана, розетките, превключвателите – всичко, което е в общия фон и в което трябва да се впишат интериорните врати.

Премислете предварително как бихте желали да изглежда новата ви врата. Може да сте привърженици на класическия строг и изряден стил. Може да държите на модерни и олекотени конструкции. Може да искате стъкло или да се притеснявате от наличието му. Този подбор ще поволи на консултанта веднага да отхвърли неподходящите варианти и да сведе избора до оптимален минимум, като ви предложи подходящи модели.

Когато се консултирате, непременно обяснете за какъв вид жилище търсите интериорни врати. Те са със собствена специфика и се вписват по различен начин в апартамент или в къща, в офис или вила. Видът на вратата е пряко свързан с вида помещение, за което е предназначена.

Важно е да изясните заедно с консултантите кой тип материал най-много подхожда на вашите нужди. При наличие на повече влага, трябва да подберете материал, който е влаголюбив. Например, в мокрите помещения не бива да се поставят ламинатни врати.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Здравейте.
    Предложенията са доста добри.
    Аз лично харесвам и ценя дървени масивни врати, но в днешно време почти е невъзможно да се сложи такава за входна. За сега съм се спрял на желязна “броня” 6 степени на заключване иначе…. 🙂

  2. ако се интересувате от интериорни врати може да посетите и нашият сайт, за да си направите сметка кой са по добри като цена и качество. Иначе на пазара съществуват много фирми който предлагат интериорни врати

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *