Мобилен хоспис за професионална грижа

Решението да се оставят възрастни и болни близки в хоспис е трудно за всички хора. Повечето хора, на които предстои да влязат за обгрижване в хоспис приемат тежко такава кардинална промяна в живота си. В последните години при търсене на хоспис София е мястото, където възникват много нови и иновативни възможности. Една такава възможност е да се ползват услугите на мобилен хоспис. Така с един удар се решават няколко проблема. Първият – нежеланието на пациента да напусне дома си се решава с посещения на място от различни специалисти. Друг проблем, който също има своето голямо значение са парите. С мобилни хоспис услуги хората могат да спестят доста пари, тъй като специалистите идват тогава, когато има нужда от тях. Обикновено това са няколко часа дневно, а през останалото време за болния се грижат неговите близки.

При настаняване в хоспис има някои неоспорими предимства, особено за лежащо болни и трудно подвижни хора. Такива пациенти се нуждаят от денонощно наблюдение, което се осъществява от обучен персонал. За всеки болен се грижи квалифицирана медицинска сестра, която има грижата да му поставя инжекции, системи и да му дава лекарствата в определените часове. В домашни условия тези неща е трудно да се осъществят, а близките на болния са уморени от работа и често грижите по един тежко болен човек им идват в повече.

Нерядко вкъщи някои възрастни хора се чувстват депресирани от факта, че са в тежест на децата си. Това чувство отпада, когато са в хоспис, заобиколени от много други хора на същата възраст и с подобни здравословни проблеми. Персоналът обикновено се старае да организира забавления за своите пациенти, за да повдига духа и настроението им. Много болни се чувстват по-сигурни когато са в обстановка, която наподобява болнична. Те са спокойни, че ако изпаднат в криза, има кой да им помогне. Персоналът е обучен да реагира на всякакви ситуации. Това нерядко спасява човешки живот по-сигурно, отколкото ако пациентът е у дома си и чака с часове бърза помощ.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *