На почивка в Турция или в Тунис

Напоследък е практично да започнем планирането на лятната ваканция още преди зимата да си е отишла. Ранните записвания ни осигуряват не само един организиран график за почивката ни, но и отстъпка от цената, което пък ни дава повече финанси за здоволяване на капризите ни по време на почивката.

Турция, разбира се, е най-предпочитаната дестинация от българите и не само. Там за минимум разходи получаваш максимум обслужване! У макар много българи да твърдят, че тази дестинация им е втръснала, все още избират да отидат на море в Турция. Но нека все пак видим някои от техните забележителни места, които биха могли да разнообразят нашата почивка.

Древният град Ефес е една от най-известните ни забележителности. Удобното е, че се намира само на 19 км от Кушадасъ до където всеки турист може да стигне с автобус.

Синята джамия в столицата пък ще удиви всеки избрал екскурзия до Истанбул.

Девичата кула е също задължителна спирка за всеки турист стигнал до Истанбул.

Там още може да видите мостът Галата пропит с богата история и едно от най-добрите архитектурни творения.

А потъналият палат чака да бъде открит и оценен от любопитните европейски туристи.

Но ако искате да се потопите още по-надълбоко в духа на ориента, моля изберете си почивка в Тунис. Сто процента гаранция от там ще си тръгнете с куп сувенири за спомен и за подаръци на близките. Продавачите просто няма да ви оставят да се разхождате спокойно из кокетните бели улички с празни ръце. „Хабиби” ще една от често чуваните думи. В тамошните ресторанти ще чуете и една от най-добрата любовна музика в света. Комуникацията в Тунис е много важна. Вечер и ранният следобед ще видите групи хора седнали на лаф да разменят информация и мнения. Но най-добре може да усетите спокойната натура на жителите като попитате как и за колко време да стигнете до някоя сравнително близка дестинация. Запитаният е се подвоуми какво да ви отговори точно, защото придвижването с кола там е почти кошмарно за нетърпелевият и организиран европеец.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *