Орешак – мястото за Вашата почивка

Курортно селище Орешак се намира в северна България в протежението на река Черни Осъм с 2300 жители. То се намира на 155 километра източно от София и на 1 километър от град Троян. Освен със своята красива природа, която си заслужава да се види през всички сезони на годината, селището е известно и със своите забележителности, които са обект на посещение както на български туристи, така и на чуждестранни. Троянския манастир е неимоверно най-голямата забележителност на селището, като той е третия по големина манастир в страната, в него като послушник е започнал и Патриарх Максим, който е родом от село Орешак. На 15 август се прави литургийно шествие с иконата на Света Богородица, празника се съпътства и с традиционния есенен панаир на Орешак. Панаира на художествените занаяти е следващото място, което привлича освен с постоянното си изложение, така и с провеждането на различни фестивали свързани с всеки един период на годината, така от много години фестивала на троянската сливова ракия и сливата, събира хора ценители и производители от цяла България.

Зелениковския манастир е следващата дестинация, която задължително трябва да се посети, той е подчинен на троянския манастир и се намира в Централен Балкан. До него се стига по планински еко маршрут, който съдържа туристически маркировки. Стопанисва се от възрастна жена на име баба Данка която е на 90 години и е от стар орешарски род. Следваща спирка на разходката ни в района ни отвежда до Природонаучния музей в село Черни Осъм, който е известен с препарираните си животни и е един от най големите на Балканския полуостров. В село Черни Осъм който се намира на 2 километра от село Орешак се намират и малко познатите на всички Къньовски водопади, които са ниски и терасовидни, предлагащи идеално място за пикник, както и плаж от гелеми масивни камъни. Тук е мястото да предложа и ски пистите на местността Беклемето, както и въжен парк Катеричка, които се намират на около 30 километра от Орешак.

Орешак предлага и много еко пътеки, които ще Ви отведат до красиви възвишения в района с прекрасни глетки към Троян, Орешак, Черни Осъм, върховете Ботев, Купена, Кръстците, костенурката, Амбарица и Козя стена.

Като всяка дестинаци, която има какво да предложи като забележителности, Орешак е и селището, което може да Ви предложи и много добра леглова база, в която да прекарате и незабравими моменти и емоции, да отдъхнете от дългите разходки и почувствате доброто гостоприемство на балканджията, един от най-хубавите хотели в Орешак е Хотел Тера Верде.

Хотел Тера Верде – Орешак, Троян пленява със своята елегантна архитектура и уют, хотела се намира на тихо и спокойно място в близост до вековна гора и предлага много добри условия за Вашата почивка, празници, фирмен уикенд, командировка.Хотела е с категория три звезди и предлага две самостоятелни крила, които може да се наемат индивидуално или групово.

С капацитет 32 души, хотела предлага стаи със собствен санитарен възел, LCD телевизори, TV – кабелна, безплатен wi-fi интернет,локално парно отопление. Всяко крило предлага напълно безплатно на гостите си и напълно оборудван кухненски салон на самообслужване, и механа барбекю. Хотел Тера Верде – Орешак, Троян, предлага през лятото на своите гости и невероятната възможност да съчетаят почивката си Балкан – Море, като е изградила воден развлекателен център , който включва басейн с детска част и водна пързалка тип Роулба – 40 метра дължина.
Курортно селище Орешак е едно от най-богатите райони на забележителности и красиви места за посещения, на тези които не ходили, горещо препоръчвам да посетят и прекарат една прекрасна почивка с компанията на гостоприемните домакини на Хотел Тера Верде.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *