Особености на марковите парфюми

Парфюмите са неделима част ежедневието ни. Няма човек, който да не използва дамски или мъжки парфюми, особено когато му предстой важна среща. Качествените маркови парфюми създават усещане за чистота и свежест, но не трябва да се прекалява с използването им, защото някои аромати са прекалено силни и натрапчиви. Освен, за да ухаем добре, качествените маркови парфюми ни правят по-уверени и помагат да привлечем вниманието на другия пол. Изборът на маркови парфюми е личен и много трудно човек би уцелил точния аромат, който да подхожда на друг човек. Парфюмите, които всеки човек сам избира му прилягат най-добре.

Всички маркови парфюми притежават специфичен аромат и трайност. След като бъдат нанесени върху кожата, качествените маркови парфюми преминат през три основни етапа на ухание – първоначално, основно и остатъчно. При първоначалния етап е характерно за качествените маркови парфюми, да започнат да се усещат от момента на нанасянето им. Уханието на парфюма обаче, може да бъде усетено едва след 10-15 минути. Ароматът на качествените маркови парфюми има около 15-20 часа трайност, като в този интервал от време се смята, че това е същинския или основния аромат. Остатъчния етап започва, когато настъпи краят на основния. Това се случва, когато аромата е с остатъчен мирис. Продължителната употреба на едни и същи мъжки или дамски парфюми водят до трайно привикване към тях. Много хора се заблуждават, че след като не усещат аромата на парфюма си, той не е достатъчно качествен. Това не е така, защото след прекомерената употреба на един  и същ парфюм, обонянието привиква към аромата в даден момент и спира да го усеща. За да не изпадаме в подобни ситуации, е добре да сменяваме парфюмите си през определен период от време. Най-добрият вариант е да имаме различен парфюм за всеки един сезон от годината.

Качествените маркови парфюми придават уникален аромат на кожата, косата или дрехите на хората, които ги използват. Когато избирате маркови парфюми, основните характеристики, които трябва да следите са трайността и силата на аромата.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *