Подходящи храни за отслабване

Искате да отслабнете и сте решени да изпразните своя хладилник. Съставяте списък на зеленчуци и всякакви безвкусни храни, които да заместят вашите деликатеси. Започвате да си водите календар на дните, през които се лишавате от вкусната храна. Ще се изненадате като разберете, че подлагането на диета не означава непременно пълно въздържане от деликатеси. Има храни, които се славят като източници на енергия за човешкото тяло и същевременно притежават отлични вкусови качества.

На първо място в борбата с излишните килограми поставяме супите. Зеленчуковата супа е най – подходящата. Тя съдържа минимум мазнини и максимум витамини. Супата е храна, която засища. Тя е известна като ястие, което предшества основното. Когато сте на диета ще трябва да забравите за основното и десерта. Но бъдете сигурни, че вашия организъм ще си набави всичките необходими хранителни вещества от топлото и витаминозно ястие. Следващата храна е била заклеймявана дълго време като враг на идеалната фигура. Кашкавалът се е превърнал в табу за всички отслабващи хора. Истината е, че той е изключително подходящ за включване в режима на диетата. Кашкавалът е източник на белтъчини за нашето тяло. Истина е, че той съдържа голямо количество мазнини. За да се предотврати пагубния ефект на мазнините е добре след консумацията на кашкавал да се изяда по една ябълка. С тази комбинация, вие ще доставите на организма си пълен набор от хранителни вещества, от които се нуждае. На вниманието на всички дами – натуралният шоколад не е враг на нашите килограми. Той съдържа манган и флавоноиди. Те имат антиоксидантно действие и оказват положителен ефект върху сърдечно – съдовата система. Натуралният шоколад действа стимулищо на мозъка и повдига настроението. Но и тук важи максимата „ всяко нещо е полезно в определени граници“. Не бива да се прекалява с честата употреба на тъмната сладост. Говеждото и пилешкото месо се препоръчват при изготвянето на диети. Пилешкото месо е с ниско съдържание на мазнини. Говеждото може да бъде комбинирано с картофи. Известен с добрия си вкус е нарът. Освен, че е удоволствие за сетивата, той се бори успешно с излишните килограми. И на последно място трябва да споменем орехите и останалите видове ядки. Те са богати на хранителни вещества и притежават способността да засищат глада бързо. Трябва да се внимава с техния прием. Освен, че съдържат белтъчини, орехите и слънчогледовите семки са богати на мазнини. Може да си позволим тяхната консумация до два пъти седмично.
Оказва се, че да бъдем на диета не означава да се лишим от вкусна и питателна храна. Човешкият организъм се нуждае от прием на хранителни вещества, а какво по – хубаво от това да му ги доставим с нещо сладко, което обичаме.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *