Преместване на нестандартното

Ако ви предстой преместване и наемане на хамали, то добре е да сте запознати и с процедурите по преместване на по-нестандартни обекти. Това може да включва както вещи със странна форма и характеристики, така и домашни любимци например.

Сред вещите, изискващи по-специално внимание могат да бъдат както пиана, така и статуи или друг вид по-различни от стандартните обекти. Ето списък с нещата, за които се сетихме ние и имат нужда от малко по-различен подход от този, приложен при местене на микровълновата ви печка:

  • стайни растения – много хора държат стайни растения в своя дом, като при едно преместване те изискват специално отношение. Добрата практика показва, че е добре да приложите пълен пакет от обслужване, което те изискват, като същевременно осигурите и нужната влага посредством намокрена хартия (не използвайте прекалено много течност, която да увреди други вещи), поставена върху тях. Накрая поставете растенията в специална кутия с дупки и надпис, конкретизиращ спецификата й.
  • преместване на градински растения – тук е важно да се информирате за почвите и влагата в новата ви градина, за да извършите тази операция успешно. Присаждането е един страхотен вариант, там, където то е приложимо.
  • котки и кучета – по-добрия вариант за преместване на тези домашни любимци е със собствения автомобил, но той все пак не е задължителен и можете да се доверите на фирма за хамали за това. Те обаче трябва да са в специални клетки, за да не повредят вещите ви по време на тяхното транспортиране. Доста опасно може да бъде едно стресирано от преместването куче, което се намира на свобода в камион с всичките ви вещи и битова техника.
  • преместване на риби, хамстери, морски свинчета – ако е възможно осигурете подходящ контейнер за пренос на рибките ви в новата квартира, които да гарантира безпроблемното ви преместване. При гризачите, често е достатъчно просто да покриете клетката им с чаршаф, като това често е напълно приложимо и при котки, че дори и при кучета.

Published by dg_seom

Името ми е Димитър Георгиев и съм професионален SEO копирайтър (виж Google). Поддържам и редица свои сайтове, сред които сайт за безплатни връзки срещу статии Article-bg.eu, SEO оптимизация & застраховка живот

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *