Придайте завършен вид на Вашето облекло

Всяка дама е компетентна относно модните тенденции. Облеклото е свещена дума за жените, защото в голяма степен допринася за тяхната визия и излъчване. По-красивите, модерни и добре подбрани дрехи ни карат не само да се чувстваме, но и да изглеждаме по-добре.

Да обаче дори и най-скъпото дизайнерско облекло не струва нищо без да се комбинира с подходящите аксесоари. Те са точно този елемент от
облеклото, който придава индивидуалност на една дама. При избора си на аксесоари тя е напълно свободна и може да ги комбинира по всевъзможни начини. С две думи – само по аксесоарите може да разберем дали една жена наистина има вкус, стил и нюх към модата.

Знаете ли кое е най-явния признак на липса на вкус у жената? Не носенето на аксесоари разбира се. Просто ги носете. Задължително е. Изборът на дамски аксесоари е безкраен. Те варират от шалове, чанти и колани до слънчеви очила, фиби, шапки, дълги чорапи, ръкавели и каквото още можете да се сетите. Както вече казах – безкраен избор. Единствената Вашето въображение може да постави някаква граница.

За да сте “фешън” и забележими не е достатъчно прото да носите някакви аксесоари. Трябва да изберете най-подходящите за Вашето облекло. А то е различно всеки ден. Следователно трябва да се научите да подбирате правилно тези “подправки” към тоалетите си. В повечето случаи те се делят на 3 основни групи:

Бижута – подходящи са за бизнес облекла, костюми и елегантни рокли. Небрежното, ежедневно облекло не понася никакви бижута. Единствено изключение правят обици и пръстени, които не сваляте, но искрено Ви препоръчвам да започнете да правите компромиси и с това. Щом можете да сваляте тези бижуте докато сте в банята или миете чиниии – нищо не пречи да го правите и когато сте облечени небрежно и отивате на фитнес например.

При официална рокля с дълбоко деколте спокойно може да сложите колие и да го комбинирате с гривна от същия дизайнер. Ако предпочитате злато – носете го само с бели или черни тоалети. Цветът му е доста специфичен и си пасва само с неутрални цветове.

Дамските чанти са втория тип аксесоари. Големите кожени чанти с презрамка, било то лачени или не са морално остарели, но все още доста дами ги търсят. За това и се предлагат. Забравете за тях. Ако сте облечена официално – имате нужда от малка чантичка за ръка. Ако я съчетаете и с ръкавели вече ефекта е страхотен.

В ежедневието си използвайте спортни дамски чанти. Модерни са, правят Ви да изглеждате по-млада и не на последно място – подхождат си със спортно облекло.

Последния вид аксесоари обобщава всички останали дреболии като шноли, слънчеви очила, шапки, капели, колани и други. Тук е мястото да покажете индивидуалност. Няма строго установени правила и закони. Може да експериментирате до безкрай. Ако е лято сложете слънчеви очила с цветни рамки, ако е зима сложете червено шалче и червени ръкавици върху черното сако. Бъдете себе си и изразявайте собствения си стил

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *