Робот за професионално почистване

Робот за професионално почистване разработва японска фирма за иновативни технологии. От отдела твърдят, че с всеки изминал ден работата напредва, роботът става все по-съвършен и ,че недвусмислено това е бъдещето в сферата на почистването. Роботът, чийто прототип беше представен е снабден с всичко необходимо за автономна работа освобождава напълно собственика му от задължения. С оглед на спецификациите и, машината ще предлага наистина професионално почистване в дома и офиса.

Оборудвана е с компютър предлагащ десетки функции и възможност за пълно персонализиране спрямо нуждите на собственика. На робота могат да бъдат зададени различни режими в зависимост от това от какво почистване има нужда. Също така могат да се програмират и часовите пояси в които почистването да бъде извършено, за да не ви се пречка,когато имате работа. Разполага и с датчик за батерията, за да се свърже сам към електрическата мрежа когато има нужда, а функцията за пестене на енергия изчислява необходимата енергия за следващото почистване и консумира само това количество.

Със зададен режим на пълно професионално почистване роботът обхожда цялата площ, за която отговаря и абсолютно сам преценява с какъв препарат да третира всяко едно отделно замърсяване. Ако открие непознато такова с свързва с базата данни на компанията и от там взима информация за необходимия препарат както и за начина на употребата му. Собствениците ще бъдат уведомени своевременно за нуждата от зареждане с препарати отново абсолютно автоматично, дори има функция за известяване посредством смс. Цената на това технологично чудо не е известна все още, но производителите твърдят, че въпреки на пръв поглед плашещата първоначална инвестиция в робота спестените пари в последствие ще бъдат доста. Даден е пример с това колко много над необходимата енергия за едно почистване с прахосмукачка използва човек и същевременно колко по-ефективно я оползотворява роботът и колко по-качествено е свършена работата.

Дозировката на препаратите също се изчислява компютърно в зависимост от замърсяването и така не се пропилява и милилитър, нещо немислимо за един човек. Водата която се ползва по време на едно такова почистване също е от колосално значение. Роботът отговаря и на всички кампании за пестене на водата като я пести и употребява максимално ефективно – взима само толкова колкото му трябва и я изхвърля чак когато е напълно замърсена. В заключение може да се каже, че може би не много далеч напред времето когато едно неприятно домашно задължение ще падне от плещите ни. Още за професионалното и еко почистване може да прочетете в блога на фирма еко-почистване.com.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *