Сезон лято 2012 – как стоят нещата с почивките?

Зимата е времето през, което можете да се възползвате от изгодните предложения за почивки и екскурзии, които се предлагат от местните туп-оператори и туристически агенции. Хотелите в България и чужбина изготвят оферти и туристически пакети, които са съпроводени от много намаления и отстъпки. Такива са, например ранните записвания. Те са гаранция, че ще прекарате една спокойна почивка, ще можете да запазите най-добрите места в най-добрите хотели. Други туристически пакети, които излизат много изгодно на туристите са тези на базата all inclusive. В тях, освен нощувките и храненията, се включват още широк спектър от услуги, като различни спа процедури, достъп до различни съоръжения и други.

Много от българските туристи предпочитат местното крайбрежие за своята почивка на море. Напоследък обаче, големите курорти като Слънчев бряг и Златни пясъци са препълнени с чужди туристи. На плажовете също има много хора и често е много шумно, заради плажните атракции. За това не е чудно, че много хора предпочитат да прекарат своята почивка на по спокойно и приятно място. Такива места са малките курортни селища, разпръснати по нашето крайбрежие. Китен, Лозенец и Ахтопол са само малка част от тези места. Там има не само хотели, но и приятни къмпинги, на които да отидете с каравана или палатка.

За тези от вас, които искат да направят нещо по-различно за лято 2012 могат да отидат на почивка в някой от чуждестранните морски курорти. Все по-голяма популярност набират Турция и почивка в Гърция. Турция е известна с уникалните all inclusive оферти, които предлагат хотелите там . Ако изберете да отидете там ще изкарате една истински спокойна почивка. Гърция също предлага страхотни оферти, които са много достъпни за българските туристи. Всички острови на Гърция са с уникална природа, която привлича все повече туристи от целия свят. Там има прекрасните условия за водни развлечения – уиндсърфинг, подводно гмуркане и др. Халкидики е едно от най-често посещаваните места там . Това е полуостров, които се се състои от три полуострова (пръсти), напомнящи тризъбеца на повелителя на морето . Много голяма част от древногръцката митология е свързана с това място.
Без значение дали сте решили къде да прекарате лятната си отпуска, лято 2012 чука на вратата. Изобилието от оферти е огромно. Всичко зависи само от вашия вкус и възможности.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *