СПА услуги – луксозен метод за повишаване на стандарта

СПА услугите са луксозен метод за повишаване стандарта на всеки хотел, привличане на повече клиенти, подобряване качеството на престой на клиентите и факта,че ако предлаганите услуги са на ниво то гостите на хотела ще се върнат отново и отново.

Предлагането на СПА услуги се увеличи през последните години, предлага се всичко – от специализираните козметични услуги, терапии и масажи до инвазивни медицински процедури извършвани преди време само в болници или лекарски кабинети.

СПА услугите са от ползва за клиентите, но и хотелиерите, т.к. хотелите предлагащи СПА са по-посещавани, но хотелиерите трябва да са подготвени и за новите рискове. Хотел предлагащ качествени СПА услуги не само трябва да има достатъчна застраховка за СПА, но също така и програма за управление на риска за намаляване или премахване на потенциалните рискове от най-малкото приплъзване и да падане на клиент в СПА центъра.

От застрахователна гледна точка, може да се разграничат предлаганите от хотелите спа услуги в две отделни категории: тези, които осигуряват само козметични услуги и тези, които предоставят медицински услуги. Козметични услуги са процедури за лице, някои масажи, някои терапии, маникюр, грижи за коса и грим. Медицински услуги, от друга страна, включват по-инвазивни процедури като ботокс инжекции, лазерна епилация, пълнител инжекции, лазерно подмладяване на кожата и акупунктура и т.н.

Ако СПА център предоставя медицински услуги, то трябва да има професионално покритие на застраховка “Гражданска отговорност“, за да са спокойни и застраховани клиентите и за да са защитени интересите на хотелиера при инциденти.

Ако сте собственик на хотел Благоевград, хотел в София, Банско или където и да е наемайте само квалифицирани служители с опит за СПА центъра Ви. Така, ще бъдете сигурни, че правите най-доброто за задоволеността на клиентите си!

Вие като собственик или управител на хотел имате отговорност да проверявате пълномощията и лиценза на всеки, който наемате да работи в спа центъра – дали служител или подизпълнител!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *