Как да открием специалист по регистрация на фирми?

Ако имате приятел счетоводител, вероятно често ще се чудите кое е нещото, оказало такова опустошително влияние върху чувството му за хумор. Дали причината е несподелена любов, мозъчно сътресение в детството, липса на витамини и минерали, или пък недостатъчно секс? Макар че всяко едно от тези неща е вредно само по себе си, истинската причина счетоводителите да нямат чувство за хумор е професията им. Защото попълването на цял куп бланки, формуляри, образци и заявления бавно, но сигурно убива всичко забавно в тях.

Едва ли бихте искали да изгубите чувството си за хумор и всичко весело в себе си. Ето защо, ако ви се наложи да регистрирате своя фирма, най-добре не се опитвайте сами да попълвате всичките тези сложни бланки, формуляри и заявления, и потърсете някой, който да свърши тази работа вместо вас.

За целта е нужно да потърсите специалист по регистрация на фирми. Но когато започнете търсенето, със сигурност ще попаднете на най-различни оферти и варианти. Нека ги обобщим:

Първият вариант е да отидете при юрист, който да ви извърши регистрация на фирма. Ако сте чели достатъчно вицове за адвокати, вероятно ще пристъпите през входа на адвокатската кантора със свито сърце. Но не е нужно да се притеснявате толкова – адвокатите не са някакви злобни акули, които ще ви настройват да осъдите ближния си. Всъщност, повечето от тях са дружелюбни, добре облечени и почти не хапят.

Проблемът е, че това е най-скъпият вариант – защото всички адвокати трябва да се подчиняват на Адвокатската колегия, която определя минималния хонорар за услугите им. И ако някой реши да определя цените за регистрация на фирми на пазарен принцип, злите председатели на колегията му правят проблеми.

Адвокатската колегия е причината цената на юридическите услуги да е толкова висока – и затова за всеки адвокат е изкушаващо да й покаже среден пръст, като регистрира фирми чрез друго юридическо лице. Това е начинът пак да си регистрирате вашето ново ООД, по професионален начин и на приемлива цена – като просто потърсите в интернет за подобни специалисти.

Вторият вариант е да отидете в някоя счетоводна къща, която да направи регистрацията на фирмата ви. Много счетоводни фирми предлагат тази услуга – но проблемът е, че не са достатъчно квалифицирани, за да отговорят на въпросите, свързани с регистрацията. Изборът на правна форма, под която да развиете бизнеса си, е много важен избор – защото води със себе си множество последици от правно и данъчно естество.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *