Съвети за ефективно отслабване

Как да отслабна? Как да се справя с наднорменото тегло? Мнозина хора по целия свят ежедневно си задават този въпрос и в търсейки на решението се подлагат на различни диети за отслабване, с надеждата да редуцират своето тегло. По принцип еднозначен отговор на въпроса “как да отслабна” не съществува, както и няма магическа рецепта или диета която да ви гарантира това на 100%. Но ето някои малки промени в дневния ви хранителен режим, чрез които значително ще повишите шанса си, да се преборите с излишните килограми.

Пийте по 2.5 – 3 литра вода на ден, овкусена с лимонов сок или резенче лимон

Водата е здраве, така че нейната редовна консумация не подлежи на съмнение. Но добавяйки в нея лимонов сок, ще подпомогнем процесите за прочистване на черния дроб, както и за изгарянето на мазнините. Това от своя страна може да доведе забързване на метаболизма с до 33%, което за вас ще означава по-скоростно изгаряне на калориите.

Хапвайте салата ежедневно

Отслабването може да се дължи и на нещо много елементарно, каквото безспорно е консумацията на прясна салата всеки ден. Заместете вечерята си с голяма салата от листни зеленчуци, а ако сте фен на месото и местните продукти добавете към салатата си немазен източник на протеин.

Внимавайте с вечерята

Това е една от най-често допусканите грешки от хората, които се стремят да отслабнат. Много често през деня, някои хора се ограничават максимално, броят и пресмятат всяка калория, но дойде ли време за вечеря се натъпкват обилно. Това е една изключителна грешка, като даже в множество диети за отслабване вечерно време се препоръчва само салата или дори нищо. Пример за това е диетата минус 60, в която след 18:00 часа се забранява храненето.

Не пропускайте закуската

Мнозина избягват закуската сутрин, но тя е основен източник на енергия за организма, която ще му трябва за остатъка от деня. Не подценявайте силата на закуската и не я пропускайте. Тя е от съществено значение за правилния хранителен режим.

Хранете се на често

Ако се стремите да отслабнете никога не се оставяйте да ви прималее от глад. Истината е, че прекалено продължителното време между две хранения, е една от основните причини да преядете след това. Планирайте храненията си по такъв начин, че да не гладувате между тях, затова включете в дневното си меню едно или две междинни похапвания за да избегнете набезите на неконтролируем глад.

Всичко тези неща едва ли ще доведат до драстично сваляне на килограми, но са една добра насока в първите ви стъпки по откриването на отговор на въпроса “как да отслабна”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *