Зоо портал baubau.bg обяснява същността на кучешките алергии

Обикновено, кучетата са алергични към повече от един антиген. Докато разглеждате интересните статии в зоо портал baubau.bg, ще прочетете, че те реагират в различна степен на различните неща, с които влизат в контакт. Ако кучето ви има тежка чувствителност към трева, например, може да се наложи да измиване лапите му всеки път след разходка. Дори само изплакването ще помогне за предотвратяването на алергия. Може да се наложи да го миете по няколко пъти в седмицата, но прилагайки конкретен тип лечение, предписано от ветеринар. Грешните стъпки могат значително да увеличат проблема.

Според портал за животни baubau.bg, алергиите при кучетата обикновено са под формата на дерматит, възпаление на кожата, сърбеж, зачервяване, често чесане, сълзене на очите и ушни инфекции. Животните стават нещастни и неутешими.

Тестването за алергии е най-добрият начин да се определи към какво точно кучето проявява непоносимост и как можете да се справите с това. Процедурата представлява инжектиране на алергени в малък участък от кожата на животното. Областта редовно се проверява за признаци на реакция. Друг вариант е кръвен тест, които изследва състава на кръвта и се обработва в специални лаборатории. Резултатите могат да излязат след седмица или две, но ще помогнат за разрешаването на проблемното дразнене.  Кръвният тест показва не само това, от което кучето развива алергия, но и как се проявява тя. Тестът покрива 20 или повече различни възможни патогени. По този начин кучето може да се изследва и за хранителни алергии.

След като кръвният тест определи от какво е алергично кучето, ветеринарят може да предпише подходяща терапия. Често тя се състои в инжектиране на малки количества  антиген в кучето, за да може то да развие имунитет към тях. Процедурата може да продължи месец и да се наложат няколко повторения, но определено е най-обещаващата форма на лечение.

Ако кучето ви страда от тежки алергии и вашият ветеринар е запознат с това, зоопортал baubau.bg съветва да му се доверите в лечението на четириногия си любимец, за да постигнете възможно най-добри резултати. Алергиите могат да ви излязат много  скъпо, ако към тях не се подходи с нужното внимание и отговорност.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *