Искате неповторима градина в своя двор, но сте затруднени. Чудите се какво ще е най-подходящото озеленяване. Несигурни сте в избора на модел и цялостната визия на двора ви. В статията ще намерите топ съвети, които работят за сигурен успех в дворното пространство. Правилното им прилага ще ви донесат уникална градина и повод за възхищение на посетителите и гостите в двора Ви.

Предложените топ съвети за озеленяване на двор са от специалисти с опит в озеленяването.

Топ съвет за озеленяване на двор №1: Заравняване на площите в нашата градина

Тази стъпка ще ви даде неочакван ефект, за вас самите. Подравнения двор дори и без никаква растителност изглежда перфектно. Заравнете така, че всяка зона да е обособена спрямо характера на ползване. Тревните площи трябва да са идеално равни с лек наклон за оттичане на водата. Ако изграждане алпинеум трябва да оформите хълмче (скатно образувание). За декоративни настилки трябва да намалите нивото на определената зона, така че след полагането на настилките да имате перфектна линия на повърхността.

Топ съвет за озеленяване на двор №2: Определете зоните за засаждане на груповата растителност и нейния подбор

Щом сте се заели с озеленяване на двора е добре да подберете добре тези зони. Важен момент е да разберете, кои места са изложени на слънце и кои на сянка. Този похват е определящ за избора на растителност. Този подход ще даде на растенията нужния растеж за максимален бърз ефект. След определяне на зоните ще изберем подходящи растения за оптимална визия. Съчетаването на храсти с цветя и широколистни и иглолистни видове е подходяща практика.  Наредете групите от растения в площта, отдръпнете се и огледайте, ако не ви харесва, прередете наново. Избирайте хубавото лице на растението, а лошото да е в скритата зона. Акцентирайте с един максимум два вида във всяка група

Топ съвет за озеленяване на двор №3: Избор на тревна смеска за перфектна визия на зеления килим

Тук зоните на слънце и сянка са определящи. Това е така, защото тревата или ще изсъхне или няма да натрупа нужния обем. Не се лъжете, дори и да имате поливна система, тя няма да гарантира оптимална визия на килима. Подбора на тревна смеска е важна стъпка за правилното  озеленяване на двор или друга площ.

Топ съвет за озеленяване на двор №4: Направа на декоративна алея или пътека в градината

Освен колорита на тревния килим и цветните масиви в озеленения двор, винаги е добре да присъства една симпатична алея. Тя може да бъде от декоративни настилки (обли цветни камъчета) или да бъде изградена от павета или плочки на тревна фуга. Обмислете и къде ще стига, добра идея е края и да бъде на място с пергола или малък фонтан, дори някоя статуя или ваза. Това е сигурен знак, че разполагате с неповторим двор.

Топ съвет за озеленяване на двор №5: Изграждане на основен акцент в двора и градината

Основен акцент може да бъде алпинеумът или малко водно езерце. Подберете добре къде ще го разположите, след като е ще бъде основен. Ако разполагате с обширно централно място в зелената площ, това ще бъде подходящия избор. Допълнителен ефект би било и заграждане на декоративно осветление, така през прекараните вечери в двора ще имате цветна фиеста.

Тези съвети и трикове за озеленяване на двор ще ви донесат уникална визия и повод за гордост. Ако мислите, че сами няма да се справите потърсете подходяща фирма за озеленяване. Ако не сте избрали още коя да бъде тя. Съветвам ви да изберете Унигадън. Екипът на фирмата разполага със свежи идеи и въображение. Градинарите на фирмата са с богат опит, а цените точно за вашия джоб.

Published by dg_seom

Името ми е Димитър Георгиев и съм професионален SEO копирайтър (виж Google). Поддържам и редица свои сайтове, сред които сайт за безплатни връзки срещу статии Article-bg.eu, SEO оптимизация & застраховка живот

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *