Тото – комар или надеждата на хората

Повечето хора си признават, че да ударят джакпота на 6 от 49стаена надежда имат, но да я заявят гласно – не смеят, сякаш от суеверие оставят мислите си – какво ще правят с толкова много пари – само за себе си. Но не се предават. Въпреки несполуката, пари вадят пак, пак играят и се надяват. Вярват в късмета си. Да си от милионите на toto.bg на крачка – не е лесно, но и така тайни разчети не се правят как парите на Toto 6/49 ще се похарчат, ако ги уцелят.

Сигурно се вълнуват много хора кои са късметлиите, спечелили рекордно високите джакпоти от проверка на тото фиш… Да, ама – не. Няма да можете тази подробност да научите и то не от съображения за сигурност, а тъй като се оказва понякога, че късметлията в играта тото 6 от 49, не е потърсил въобще печалбата си и в полза на държавата остава тази сума.

50% от парите за Министерството на спорта остават и ресорният министър трябва да ги оползотвори, когато на toto.bg завършва финансовата година. Остатъкът от неприбрания джакпот на 3 части ще бъде разделен и последователно ще бъде раздаден, когато падне джакпотът на 6/49. Такова е на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор решението. Едно обаче е ясно – при игра с държавата на хазарт, само един печели и обикновеният човек не е това. Според закона за хазарта – всяка игра като тото, е такава, в която има залог – проверка на фиш, и печалба може да се получи или загубен да бъде той.

Изключения правят минифутбол, развлекателни игрални съоръжения, хвърляне на стрели, пейнтбол, билярд или тенис на маса, боулинг, табла, бридж, викторини и други спортни състезания с награден фонд за участниците.

Хазартните игри са лотарии, тото, лото, томболи, игрални автомати, числови лотарийни игри, други подобни съоръжения, игри в казино на игрални маси и от спортни състезания залагания върху резултати. След въвеждането и за тях на данък – при печалба от 1000 лв. от тото, в хазната 100 лв.трябва да бъдат внесени. Промяната с облагане ще засегне и физическите лица с печалба от борсата.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *