Полезно в kak-da.com – физическата активност и тийнейджърките

Въпреки, че отдавна се говори за голямата полза от спортуване в тийнейджърска възраст, малцина наистина осъзнават положителни ефекти върху психиката.

Статии в най- известната директория kak-da.com напомнят за значението на физическата активност на младите девойки в отборните спортове е голямо, тъй като спомага за регулиране на телесното тегло и създаване на редица положителни навици. Според проучвания, в момента само един на всеки четири подрастващи деца участват редовно в какъвто и да е вид организирана физическа активност. Страшно е да се чуе това, като с е има предвид, че броя на затлъстелите юноши в България се е увеличил през последните няколко години. Статистиката сочи, че децата и тийнейджърите по цял свят, които страдат от затлъстяване са около 155 милиона. Плашещо е, нали?

Доказано е, че упражненията помагат за редица проблеми на съзряващите момичета и увеличават тяхното физическо и психическо благополучие. В интересна статия от kak-da.com може да прочетете, че тези, които са записани в спортни отбори горят много повече калории с упражненията. Това помага за предотвратяване на проблеми с теглото в зряла възраст. Известно е и, че упражненията помагат при безсъние, депресия и ниско самочувствие, което е много важно в днешния свят. Много тийнейджърки се чувстват некомфортно и поради нереалното съвършенство, което се демонстрира и провокира чрез медиите. Текстовете в kak-da.com напомнят, че редовната физическа активност помага на тялото да се справи със стреса и култивира постоянство и борбеност в младежката психика. Установено че, че е по-малко вероятно тийнейджъри, които участват в спортни отбори да започнат да употребяват наркотици или да извършват други злоупотреби. В допълнение, учениците, които вземат участие в различни спортни прояви, спомагат за развитието на училището си.

Ползите от спортуването на тийнейджърките са много, но статии в най-известната българска директория kak-da.com припомнят, че едни от най-важните са придобиване на умения като целеполагане, търпеливост, последователност и постоянство. Поради това е хубаво родителите да поощряват децата си към спортни тренировки от по-ранна възраст. Колективният спорт е чудесен тренинг за младите момичета и повод за нови социални контакти.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *