Функционалността на пощата

Изглежда, че abv.bg разчитат да печелят само и единствено от популярнастта си, както и от факта, че пощата, която са създали е много лесна за употреба. От гледна точка на функционалност, обаче abv.bg не изглежда да са твърде амбициозни…. или да правят кой знае какво, за да подобряват качеството на услугите си. Тъй като abv.bg е една от най-старите електронии пощи за България, вероятно е и най-използваната. Дори и да попитате сручаен човек на улицата „Коя е първата поща която Ви идва наум?” или „Каква поща ползвате” – много е вероятно, дори няма да е изненада, ако отговора е „abv.bg” от повечето хора. И така, abv.bg e лесна за използване, но затова пък не е много функционална, не предоставя някакви по-интересни допълнителни услуги, освен съхранение на файлове и споделяне.

Споделянето на файлове не е никак лоша идея. Смисъла на споделането е „Потребител-1” да изпрати до „Потрабител-2” определено количество файлове, като обикновено става на въпрос за много на брой файлове и изискващи определено свободно място в компютъра. Най-често това са снимки, но разбира се може да са и текстови файлове или каквито и да е други видове файлове. Предимствата на това да имаш поща в abv.bg е, че тя се използва много лесно, даже твърде лесно. Това е идеалното място за начинаещи, за хора, които за първи път се сблъскват с технологичното чудо, наречено Интернет пространство. abv.bg е много добро място, както за едно малко дете, така и за по-възрастни хора, които правят първите си стъпки в Интернет и започват да разучават всякакви неща като тези: на какъв принцип работи електронната пощата, как се прикачват/изпращат/изтеглят файлове и защо електронната поща въобще е необходимост.

Abv-то е много лесна, както за научаване, така и за използване поща. Работата е там, че човек се развива – неговите способности – разбиране на принципни неща и след време е готов за нещо повече; (евентуални) неговите интелектуални заложби – т.е. вече се е научил как и защо да работи пощата си и с интернет като цяло. Заедно с неговото развитие, се развиват и неговите потребности и нужди, а пощата си е все така същата – простичка и лесна за употреба, без много много „излишни” неща.

Обаче има един много тънък момент, има разлика когато нещо е лесно и когато то е елементарно. Ето защо, като цяло това е мястото за начинаещите и за всички, които искат да се научат „как стои въпроса с електронната поща” като за начало. Слез известно време, когато човек се е развил на практика и (евентуално) мисленето, е време за нещо качествено добро, за по-голям избор и разнообразие, които могат да се намерат в една поща, която със своите идеи и допълнителни неща, които предлага да отговаря на способностите и нуждите за комуникация.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *