Хубавият гараж се отличава със своята гаражна врата

Както се казва, домът е лицето на човека, който живее в него. Същото нещо се отнася и за гаражите – гаражът трябва да съответства на автомобила, който го “обитава“. Безспорно е, че когато избирате достоен автомобил, ще се погрижите гаражът за него да бъде на същото ниво. Един от най-важните компоненти са гаражните врати. Те трябва да бъдат топли, надеждни и ефектни, с две думи, такива, каквито са секционните врати.

Във всяко нещо има тънкости. Избирайки автомобил, купувачът обръща по-специално внимание на двигателя и ходовата част, по същия начин се избират и секционни врати за гараж – обръща се внимание на тяхната конструкция, дебелината на сандвич-панелите, чиито характеристики определят топлоизолационните свойства.  Дебелината на сандвич-панелите  е 45 мм. За запълване на панелите, се използват материали с изключително ниска термопроводимост – полиуретанова пяна. Всеки панел е подсилен с EPDM-уплътнители, които запазват еластичността и здравината при най-ниски температури, което позволява абсолютната херметичност на секционните врати. Резултатите от подобни комплексни решения, правят  секционните врати  подходящи за най-различни климатични зони. Коефициентът на тяхната топлопроводимост е 1м2 °С/Вт, която надвишава дори необходимата величина. От свойствата на сандвич-панелите, зависи и удароустойчивостта на вратите. Към внушителната дебелина на панелите и използването на полиуретановата пяна с плътност от (46–47 кг/м3), се използва и друга особеност – съединение по специален начин вътрешните с външни стоманени листове на всяка от подвижните секции в платното, образувайки по този начин в горния и долния край на панела многоредово спояване, а стоманените листове формират затворен контур. Всичко това, подсигурява изключителна устойчивост на секционните врати  на удари, вятър, както и статически натоварвания, които не застрашават с разслояване панелите. Здравината на цялата конструкция е подсилена с релсови водачи на платното, от поцинкована стомана

Не по-малко важно е антикорозийното покритие на панелите, което подсигурява дълготрайността на панелите. Върху стоманената основа от 225 г./м2, се нанася слой цинк.

Сандвич-панелите в секционните врати  са съединени по между си по такъв начин, че да не причиняват прищипване на пръсти и наранявания, а всички пружини на вратите са обезопасени със специални устройства, които не позволяват на платното да падне в случай на повреда. Освен всичко това, устройствата за безопасно експлоатиране са включени в комплекта към секционните врати. Гаражните врати отговарят на всички строги европейски стандарти за безопасност, което е потвърдено с протокол от тестуването, което се провежда в европейска акредитирана лаборатория. Наличието на протокола, позволява върху гаражните врати, да се нанася СЕ маркировка, която е задължителна в страните от ЕС.

Както външният вид играе значителна роля при избор на автомобил, същото се отнася и при избор на гаражни врати.Секционните врати  могат да бъдат украшение дълги години, тъй като повърхността на панелите им, има специално покритие, устойчиво на външни влияния. Покритието представлява щампа woodgrain (имитация на дърво), такава текстура скрива дребни драскотини, които винаги възникват при експлоатация и запазва идеалният външен вид на вратите за дълго време.

Цветовото разнообразие на секционните врати  предоставят на потребителите свобода за импровизиране на творчески идеи. Вратите  могат да бъдат в най-различен цвят по скалата на каталога RAL, което позволява да се постигне идеалния цвят и съчетание на прозорците, покрива и фасадата. За сгради от дървен материал, червена тухла и други строителни материали, компания  предлага врати с имитация на дървесина – тъмен дъб, златен дъб, череша, които придават престижен вид и подчертават индивидуалността на сградата. Ценителите на hi-tech стила, също могат да изберат за своя дом подходящо решение. Благодарение на различните варианти на рисунки, секционните врати идеално се съчетават с най-различни видове фасадни замазки.

Като всеки собственик на автомобил, сигурно бихте желали гаражът да бъде достоен “дом“ за автомобила Ви? Изберете  секционни врати с предимства, като – дълъг срок на служба, здравина, а също безопасни в употребата и с естетически издържан вид. С две думи – секционни врати.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *