Четенето на книги = добре запълнено свободно време

Преди известно време се замислих съвсем сериозно колко процента от хората днес предпочитат в свободното си време да четат книги. Като се замисля, едва ли този процент е много висок. Причините, които ме карат да мисля така, вероятно са известни и на повечето от вас.

Често ми се случва да минавам покрай книжарници, защото обичам да чета книги и си купувам постянно нови и най – различни и не без известна горчивина забелязвам, че в която и книжарница да вляза, тя почти винаги е празна.

Този факт сам по себе си говори много. Вярно е, че цените на някои книги понякога са прекалено високи. И, което е напълно нормално, не всички хора могат да отделят толкова пари за книги. Но също така е вярно, че има места, на които се продават учебници и книги на достъпни цени. Самият аз също предпочитам тези места.

Говоря най – вече за сергиите за учебници на старо, където се продават и книги (дори понякога по – стари издания) и там доста често можете да намерите учебници по дадена дисциплина, които не навсякъде се предлагат.

Мисля си още, че четенето на книги, учебници, по – честото ходене в книжарница, отколкото в киното, на никого няма да навреди. Дори напротив – от това човек може само да спечели. Неслучайно се казва, че книгата – респективно всички учебници, е прозорец към света.

Затова без да се замисляте купувайте книги и учебници. Даже когато някоя книга изглежда безинтересна, когато я прочетете вие може коренно да промените мнението си. Книгата също така е чудесен избор, ако трябва да избирате подарък. Нищо по – лесно от това. Просто трябва да купите книга или учебници на такава тематика, от която се интересува този, на когото възнамерявате да ги подарите. А ако имате свободно време, четенето е чудесен начин да го използвате пълноценно.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *