Nokia Lumia 920 – новият флагман

След толкова много слухове и догадки какво ще представлява новата Lumia 920 и ще бъде ли тя част от възраждането на Nokia, днес когато телефона вече беше официално промотиран и е наличен за закупуване, ще направим един подробен преглед на неговия дизайн и дисплей като ги съпоставим с на конкурентните модели и дадем своята субективна оценка за новия Nokia флагман.

Дизайн:

Nokia Lumia 920 следва изцяло позната линия от дизайна на предните модели Lumia 800 и 900. Изключително стилен и удобен смартфон, елегантни заоблени краища, перфектно пасва на ръката. Лицевата част е изцяло заета от дисплея в долната част на който са трите капацитивни функционални бутона, а горе вдясно камерата за видео разговори. Отдясно са трите традиционни метални бутона, за пускане и спиране на телефона, за камерата и за увеличение и намаление на звука /използвани и за зумване при включена камера/. На дъното е usb порта за зареждане, а в горната част стандартен жак за слушалки. На задния капак е разположена кaмерата и светкавицата. Изработена от висококачествен поликарбонат Nokia Lumia 920 е побрана в компактно unibody тяло и има средни размери от 130.3×70.8×10.7 мм. Определено по-голяма от iPhone 5 /123.8×58.6×7.6/, но по – малка от Galaxy S III-136.6×70.6×8.6 и почти сходна с HTC Windows Phone 8X – 32.4×66.2×10.1 мм. Като външност всичко е въпрос на вкус, лично на мене Lumia 920 и Galaxy S3 са ми най-удобни.

Дисплей:

Четири и половина инчовия дисплея е едно от забележителните предимства на този телефон.Той е със значително по-голяма резолюция от на iPhone 5 и сходна с тази на HTC Windows 8X и Samsung Galaxy S3. Този дисплей е уникален, заради изключителната му чувствителност при допир, което се дължи на новата технология Super Sensitive Touch използвана в него. Разработена от компанията Synaptics тя използва толкова чувствителни сензори че дори докосвайки го със ръкавици дисплея ще разпознава вашите движения. Ако опитате с нокът или твърд предмет или поставите лист хартия върху него, вашите команди ще бъдат отчетени без проблеми. Традиционно той е защитен от надраскване със слой покритие известно като като Corning Gorilla Glass но вече негова надградена версия, слоя е два пъти по-дебел. Дисплея на Lumia 920 спокойно може да използвате и за чук, могат да се намерят немалко клипове който доказват тези думи. Технологията ClearBlack разбира се присъства и при този дисплей на Nokia. Истински ясни, контрастни и живи цветове с истинско естествено черно. Тук имаме 332 пиксел на инч, при 326 за iPhone 5.

This entry was posted in Технологии and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *