Преглед на Nokia Lumia 920

Технически характеристики и софтуер

Nokia Lumia 920 работи бързо, не съм срещал забавяне. Въпреки това, стартирането на приложения е болна тема, защото е нужно да изчакаш анимацията, докато не приключи, а ако имате спешна работа е възможно да се напрегнете допълнително. Именно Lumia работи по – бързо от конкурентите си, благодарение на технологията Pure Motion HD+, която осигурява по – бързи действия и гарантира 60fps навсякъде в интернет. Честота 1,5 ГГц, 1ГБ ОЗУ и 32 ГБ вградена памет. Ако не снимате пълнометражен филм, считам, че такъв обем памет би ви била напълно достатъчна. Капацитетът на батерията е 2000мАч, но както знаете цифрата няма никакво значение, защото ако телефонът се ползва активно, батерията няма да оцелее до вечерта. Като пример мога да дам авторът Андрей Баришников, който зарежда своята Lumia 920 по два или даже три пъти на ден. Възможно е както беше с Lumia 800 с времето проблемът да се разреши софтуерно.  Mисля, че всички сме запознати с Windows Phone 8. Направихме няколко обзора с тази операционна система. Андрей води рубрика „Дните на Lumia”, в която разказва впечатленията си от използването на Lumia 920 http://shtepsel.bg/nokia-lumia-920/. Интерфейсът се е променил в положителна посока – сега, персонализирането на работното място е по – добро. Просто снимайте прозореца и променете размера му. Имате детска стая – можете да направите някакви предложения на отделен екран и детето да работи само с тях.

Но има и приложения, които сред WP8 смартфоните са налице само при Nokia, например Nokia Drive – навигация, Nokia Music – възпроизводство на музиката по определен ред, други. Навигация – това е силната страна на смартфона на Nokia, но лично аз предпочитам да използвам картите на Яндекс, защото отразява правилно ситуацията в града – кои улици са затворени и подобни.

 

Продукти

Трябва да призная, че очаквах повече от смартфона. Всъщност не от устройството като цяло, а от камерата, защото това е най – отличаващото се от цялата Nokia. Несъмнено, Lumia 920 надминава конкурентите си по отношение на видеото и снимките, не заради нещо друго, а поради наличието на оптическата стабилизация. Преди всичко, характеристиките на камерата за мен не е най – важното при избора на телефон. Бях обърнал повече внимание на компактния и лек HTC 8X, защото звукът от слушалките и от високоговорителя е по – чист. Но камерата за мен е важна, а и относно WP8 и софтуера – по – добър избор за покупка е светлосинята Lumia 920.

This entry was posted in Технологии and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *