Пункт за изкупуване на коли за скрап

Може би всички от Вас си мислят, че пунктовете за коли за скрап в района са вече отживелица и времената, в които всеки предаваше старите си вещи там са отминали. Това обаче далече не е така и този бизнес в последно време се разви доста, а и това е в полза за всички нас, защото точно тези пунктове ни дават по някой лев за ненужните „боклуци”, а също така по този начин опазват и околната среда.

Сигурно Ви се е случвало да си вървите по улицата и да забележите някоя стара кола, висяща пред някой блок на трупчета. Тогава си казвате, че на този „боклук” не му е тук мястото защото само пречи, а и освен всичко останало е и грозна гледка. Точно тук, правилното място за този изгнил автомобил е пункта са скрап. Собствениците на подобни „боклуци” ще се отърват лесно от тях, а и ще вземат не малка сума за ненужното и гниещо превозно средство. В днешно време има много фирми, които предлагат и извозване на старите коли, а когато те стигнат до скрап пунктовете биват оценявани по няколко критерия. На първо място е теглото на самото возило, а после се изчислява количеството на ламарина, желязо, мед и алуминий. Цената също така зависи и от моментното състояние на световните пазари и суровините, които се изкупуват.

Средно от една стара кола може да вземете около 300 лв, дори и повече, а когато тя стои пред блока само пречи на останалите, а освен това Ви се трупат данъци и такси, които също Ви утежняват живота. Ако имате някоя по-нова кола може да свалите частите, които смятате, че ще продаде по-изгодно в автоморга за скрап или на някой познат. Когато обаче състоянието е трагично, единственото спасение е пункта за скрап. От него печелите и Вие и околната среда, защото всички части се рециклират и така се пускат в употреба без да се използват суровини от природата.

This entry was posted in Авто-мото and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *