уроци по испански език

Добра идея е да знаете някои чужди езици, като например испанския, особено, ако възнамерявате да посещавате страни, където се говори на този език. Не е нужно да сте лингвисти, за да се научите добре испанския, още повече, че можете да си изберете някой самоучител по испански език, който значително да улесни това.

Нужно е единствено да научите основните неща и дори с много малко знания по испански ще можете да се оправите в различни ситуации. Това също така начин да покажете малко уважение към чуждата култура и езика на местните, които може би не знаят друг чужд език и ще ви разберат само, ако говорите на майчиния им.
Научете повече за испанския от самоучител по испански или испански разговорник. Както при всеки език и при испанския има някои често срещани фрази и думи, които е добре да знаете за всеки случай. Ето няколко популярни думи на испански за начинаещите:
Hola – това може да е небрежно и неофициално „здрасти” или пък използвано като официален поздрав. Често се използва вместо нашето „Ало” по телефона, но може да има и други приложения.
Adios – с това се сбогувате на испански, макар понякога хората да използват „чао”.
Muy bien, gracias – отговор когато те попитат как си и ти казваш „Много добре, благодаря”.
Buenas dias, Buenas tardes, Buenas noches – добро утро, добър ден или добър вечер, лека нощ.
Me llamo (вашето име) – Когато се запознавате с някого и казвате името си.
Mucho gusto, Encantado – в общи линии означава, че ви е приятно да се запознаете, но терминът Encantado трябва да се използва за жените.
Има още много интересни изрази и думи, които ще научите испански разговорник за начинаещи. Може да решите да учите езика и по различни начини. Например да си изберете самоучител  или да посещавате уроци по испански език. Повечето варианти дори си имат онлайн варианти, така че ученето на испански никога не е било по-лесно от сега.
След като се запознаете с основните правила в испанския и научите някои думи и изрази, много лесно можете да подобрите знанията, произношението и разбирането на езика като прекарате малко време на място, където испанският е основния говорим език. Най-добре е да отидете в някоя испаноговоряща страна, където наистина от първа ръка да изпитате културата и езика. Истинските разговори на испански с местни испанци е най-лесният и приятен начин да затвърдите знанията си. Да не говорим, че ще се почувствате изключително самоуверени и горди, че можете да се разбирате с испанците на техния собствен език и да се справите с повечето ситуации, в които може да попаднете в чуждата страна.

This entry was posted in Наука and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *