Важна задача на дизайнера в банята с прозорец е декорацията на прозореца. В наши дни на пазара изборът на такъв декор е достатъчно голям. Тази публикация ще се опита да представи основните опции.

Как да направите така, че прозорецът да не изглежда “гол”:

– завеси;

– окачени щори;

– ролетни щори;

– римски щори.

Ако стилът на вашата баня ви позволява да добавите щори, тогава това може да бъде отлично решение.

Ако предпочитате по-оригиналния интериор, можете да използвате цветни мозайки,  пейзажи от стъклопис или декориран гранитогрес за баня.

Римските щори се поставят върху стената, на тавана или се монтират към дограмата. Вдигат се чрез вградени шнурове, които събират тъканта на сектори. Римските щори се произвеждат от разнообразни видове материи.

Ролетните щори са много удобни за използване и носят приятно естетическо усещане с изчистения си стил. Щорите помагат да се регулира осветлението, а цветните щори могат да донесат специална атмосфера и да допълнят цялостната цветова схема в банята.

Завесите от текстил могат да създават уютно усещане за лекота и безгрижие. Въпреки това, наличието на завеси изисква честа вентилация и грижи.

Интериорни стилове

Ако прозорецът е с подходяща форма, цвят и е правилно разположен, тогава той ще се превърне в отличен и практичен аспект за банята във всеки стил:

Класическата баня може да бъде украсена със заоблени прозорци с пердета или римски завеси.

За стила на минимализма са отлично решение прозорци с правоъгълни форми с щори, като творческите модели с необичайни форми също са добър избор. За интериорите в стила на минимализма, ролетните и римските щори също са добро решение.

Ако обичате баните в ориенталски стил, мозайката и витражните стъкла ще се вписват перфектно в цялостния интериор.

В баните в европейски стил правоъгълните прозорци с ролетни щори ще се присъединят перфектно.

Заложете на щори в банята с дървени мебели

Модерните дизайнери предлагат няколко умни и практични решения. Конекторът на прозореца може да бъде увеличен и да бъде направен от стъкло или мозайка. Ако в банята има дървени елементи, можете да направите декорацията под формата на щори. Така ще можете да общувате с тези, които са в кухнята.

Осветяването добавя стойност и създава мистериозна атмосфера. Може да помислите над оборудването на прозореца с цветни светлини.

Ако ви харесват цветята, просто и приятно решение е да се организира перваза на прозореца с различни по вид растения, които обичат влагата. Тъй като повечето от баните в наши дни са малки, можете да реконструирате прозореца в малка ниша за съхраняване на личните ви принадлежности за баня.

Симулирайте прозорец

Ако вашата баня няма прозорец или няма възможност за реконструкция, тогава можете да приложите решение, наречено “симулация на прозорец”. Най-често този прозорец прилича на картина в рамка с фоново осветление. Можете да закупите такъв декор от специализиран магазин, както и да го направите сами.

Прозорецът за баня може да се поръча в модел и форма по ваш избор. Добре подбрания прозорец може да създаде уникално приятна атмосфера чрез естествената светлина, която осветява пространството през деня, а вечер може да използвате лампи или други естествени източници на светлина, за да добавите по-уютно усещане.

Източник: КЕРАМО БГ

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *